KCDP: "Asla durmayacağız!"

Kapatma davasına karşı Kadıköy'de buluşan kadınlar mücadeleyi her koşulda sürdüreceklerini vurguladı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 16 Nisan 2022
  • 18:45

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na (KCDP) açılan kapatma davasına tepkiler sürüyor. Davaya tepki gösteren kadınlar Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi’nde buluştu.

Ataselim: Bu suçu işlemeye devam edeceğiz!

Katledilen kadınların ailelerinin de katıldığı eylemde ilk sözü alan KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim şunları ifade etti:

“Kadınlar, 6284 sayılı kadınları şiddetten koruyacak olan o yasayı biliyorsa bakanlıklar sayesinde değil. Bu topraklarda mücadele eden kadınlar sayesinde biliyor. Ülkenin dört bir yanına yayılmış, öldürülen kadınların aileleri ile kurulmuş derneğimiz kapatılamaz. Biz bütünlüklü mücadele yürütüyoruz. Bu ülkede yetkililer kadın cinayetlerini yayınlamıyorken bizler her ay yayınlıyoruz.”

Kapatma gerekçesine ilişkin konuşan Ataselim şöyle devam etti:

“Suç olan kadın cinayetleri verileri yayınlamamız mı? Kadınların kim tarafından nerede öldürüldüklerini söylememiz mi? Erkek şiddetini bu topluma anlatıyor oluşumuz mu? Suç, öldürülen kadınların yakınları ile şiddete uğrayan kadınlarla omuz omuza mücadele ediyor oluşumuz mu? O mahkemelerde her ‘haksız tahrik indirim’ dediklerinde karşılarında biz kadınları buluyorlar. Bu mu suç? Biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz!”

Kav: Buradan güçlenerek çıkacağız!

Ardından söz alan KCDP Genel Temsilcisi Gülsüm Kav kapatma davasının marketlerde fiyatlar kadar şaşırtıcı olduğunu belirterek “Nasıl marketteki fiyatlara alışmayacaksak saçma, içi boş hamlelere de pabuç bırakmayacağız” dedi. Kav, kapatma davasına karşı dayanışmanın büyüdüğünü ifade ettiği konuşmasında “Mücadele arkadaşlarımız, dostlarımız, ailelerimiz, hep birlikteyiz ve gözlerimiz ışıldıyor. Buradan güçlenerek çıkacağız. Burada mücadele eden her nesilden kadın var” dedi.

Kadın cinayetlerinde öldürülen kadınların ailelerinin konuşma yaptığı eylemde mücadeleye devam denildi.

İEKK: “KCDP Derneği yalnız değildir!”

Eylemde İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları adına konuşma yapıldı.  Konuşmada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na yönelik saldırının başta kadınlar olmak üzere direnen, mücadele eden tüm kesimlere yönelik saldırı olduğu vurgulandı. Tek adam rejiminin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak, kazanılmış haklara saldırarak toplumsal muhalefetin en diri kesimi olan kadınları susturmaya çalıştığı, derneğe yönelik saldırının da bu kapsamda olduğu söylendi. Tüm bu saldırılara rağmen kadınların sokaklarda olduğu, işçi direnişlerine öncülük ettiği, bu saldırının da ancak sokakta mücadele edilerek püskürtülebileceği ifade edildi. Konuşmada “KCDP Derneği yalnız değildir!” denildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul