Kadınlardan Kadıköy’de eylem

Kadın Savunma Ağı, nafakanın gaspına, yoksulluğa, kadına yönelik şiddetine karşı Kadıköy’de eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 11 Ocak 2022
  • 21:20

İstanbul’da Kadın Savunma Ağı’nın çağrısıyla kadına yönelik şiddet, nafaka hakkının gaspı ve artan yoksulluk protesto edildi.

Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Gökçe Korkmaz iktidarın kadın düşmanı politikalarını hatırlattı ve şunları ifade etti:

“Kadınlar bu ülkede eşit işi yapsalar da erkeklerden düşük maaş alıyorlar, bu ülkede kadınların iş görüşmesine gittiklerinde çocuk yapıp yapmayacakları sorgulanıyor, eğer çocukları olduysa erkekler ücretli işlerini bırakmazken kadınlar kendi ekonomik özgürlüklerinden ‘aileleri’ için vazgeçtiriliyor. Evet nafaka kadınların meselesi çünkü bu ülkede üstümüze yüklenen bakım emeği yüzünden kadınların çoğu işsiz iş sahibi olanlar ise güvencesiz işlerde çalışıyor. Evet nafaka kadınların meselesi çünkü kadın yoksulluğu almış başını gidiyor.”

“İntiharların hepsi politik”

Dün akşam Dilara Yıldız’ın katledildiğine, Sedefnur Çağlar’ın şüpheli bir şekilde 7. kattan düştüğüne dikkat çeken Korkmaz şu şekilde devam etti:

“Hepsi nafaka hakkını gasp etmeye çalışan, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen, katilleri cezasız bırakan iktidarın iştirakiyle işleniyor. Hepsi politik” dedi. Ülkemizde yaşanan intiharların da hepsi politik. Elazığ’da kaldığı tarikat yurdundaki baskıyı videoya çeken Enes Kara intihar etti. Enes sadece 20 yaşındaydı.”

Hayatlarımızın ekonomik kriz altında giderek kısıtlandığı, yoksullaştığımız bu dönemde devlet yaşamlarımızdan, geleceğimizden çalıyor. Dinci gerici politikalarınız canımızı gasp ediyor” ifadelerini kullanan Korkmaz son olarak şunları ifade etti:

“Emeğimizi sömüren kocalardan, patronlardan, devletlerden alacaklıyız. Özsavunma hakkını kullanan kadınlara cezalar yardıran adalet sisteminden alacaklıyız. Yok çocuk bakımıymış, yaşlı bakımıymış, bulaşıkmış yemekmiş derken hayatlarımızdan çalan aileden alacaklıyız! LGBTİ+’lar olarak arzularımızı reddeden, bizleri ekonomik sistemin tamamen dışına itekleyen heteronormatif düzeninizden alacaklıyız. Hakkımız olanı isyanımızla alacağız.”