Kadıköy’de kadınlardan eylem

Kadın Savunma Ağı, Kadıköy Eminönü İskelesi’nde şiddete, cezasızlığa, yoksulluğa, kadın düşmanı politikalara, nefrete karşı eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 30 Ekim 2022
  • 22:30

Kadın Savunma Ağı, şiddete, cezasızlığa, yoksulluğa, kadın düşmanı politikalara, nefrete, kadınlar hakkında söz sahibi olmaya çalışanlara karşı Kadıköy’de eylem gerçekleştirdi.

Kadıköy Eminönü İskelesi önüne yürüyen kadınların önü polis tarafından çevrildi. Dövizlerin kontrol edilmesi bahanesiyle yüzlerce polis kadınların etrafını çevreledi.

Polisin keyfi engelleme girişimine rağmen eylem gerçekleştirildi. Eylem alanında kadınlarla evet-hayır oyunu oynandı. Oyundan sonra basın açıklaması okundu. Kadınlara ve LGBTİ+’lara dönük artan baskı ve saldırıların aktarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kadınlara ve boyun eğmeyen, hakkını arayan her toplumsal kesime karşı bir savaş siyaseti örgütlüyor. Bu saldırganlığa rağmen, erkek şiddetine rağmen, kadınları aile içine hapsetmeye çalışan politikalara rağmen, yasaklara, polis şiddetine, erkek devlet şiddetine rağmen İTAAT ETMİYORUZ.”

“Ülkenin her yerinin kan ve gözyaşına boğulduğu, işçi cinayetlerinin, önlem alınmayan afetlerin, Bartın’ın, Soma’nın kader diyerek geçiştirildiği, hakkını arayanların terörist ilan edildiği bu bozuk düzeni değiştirmeliyiz diyen kadınlara sesleniyoruz” denilen açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Milyonlarca kadın, erkek şiddetini engellemeyen, kadın katillerini koruyan karakolları, mahkemeleri, bakanları biliyoruz, 'Gülistan Doku Nerede?' diye sormaktan vazgeçemiyoruz, siz iptal etseniz de 'İstanbul Sözleşmesi Biziz' diyoruz.

Hapsedilmek istendiğimiz evlerden çıkalı çok oldu. 20 yıldır bu iktidarın karşısında geri adım atmadık. İran’dan Şili’ye kız kardeşlerimizle ellerimizi birleştirdik. Bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne giderken, sabahı-baharı-sandığı beklemeden, itaatsizlik ateşlerimizi yakalım."