EŞİK’ten toplantı çağrısı

EŞİK, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına ilişkin haziran ayında yapılacak eylemin hazırlık çalışmaları kapsamında 15 Mayıs’ta toplantı çağrısında bulundu.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 09 Mayıs 2021
  • 13:52

Eşitlik için Kadın Platformu (EŞİK), İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı haziran ayında gerçekleştirmeyi planladığı miting hazırlıkları için 15 Mayıs’ta yapılacak toplantıya katılım çağrısı yaptı.

“İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz! Miting hazırlıkları için buluşuyoruz” başlığıyla yayınlanan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Pandemi koşullarına, tüm baskı ve yasaklamalara rağmen sokaklarda olmaya, meydanlarda, işyerlerinde, kampüslerde, ofislerde, mahallelerde haklarımız için yan yana durmaya, haklarımızı korumakta kararlı olduğumuzu söylemeye devam ediyoruz.”

Bir gece kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını “meclis iradesinin gaspı” olarak niteleyen açıklama şu şekilde devam etti:

“Alınan bu gayrimeşru karar doğrultusunda, Avrupa Konseyi'ne yapılan bildirimden itibaren 3 aylık sürenin dolduğu 1 Temmuz'da Türkiye'nin Sözleşme'den çekildiğinin kesinleşeceğine yönelik hükümet açıklamaları yapılıyor. "Kabul etmiyoruz! Biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik bu girişimler kazanılmış diğer haklarımıza yönelik devam edecek saldırıların da önemli bir adımı.”

Topyekun saldırıya karşı topyekun mücadelenin önemine vurgu yapan açıklamada Haziran ortasında büyük bir mitingin yapılacağının duyurusu yapıldı. Miting hazırlıklarını birlikte organize etmenin altı çizilen açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

“Birlikteliğimizi, kararlılığımızı ortaya koyacak, 1 Temmuz'a kadar farklı biçimlerde devam edecek mücadelemizi güçlendirecek bu buluşmanın hazırlık sürecinde sizin de yer almanız gücümüzü büyütecektir. 15 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00'da hazırlık çalışmalarına katılmak isteyenlerle yan yana geleceğimiz bir toplantı yapmak istiyoruz. Bu tarihe kadar katılımınızla ilgili bizimle iletişime geçmenizi rica ediyoruz.”