EİB ve DEV TEKSTİL’den İzmir 8 Mart’ına çağrı

Ege İşçi Birliği (EİB) ve Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) İzmir’de 10 Mart’ta gerçekleştirilecek 8 Mart mitingine çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 06 Mart 2019
  • 18:43

Ege İşçi Birliği (EİB) ve Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla birlikte örgütledikleri “Sömürüye, baskıya, eşitsizliğe, gericiliğe karşı söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var” şiarlı etkinliğin ardından 10 Mart Pazar günü gerçekleşecek 8 Mart mitingine hazırlanıyor.

İzmir’de 10 Mart Pazar günü miting için EİB ve DEV TEKSTİL’in çağrısı şu şekilde:

Sömürüye, baskıya, eşitsizliğe ve gericiliğe karşı söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var!

 

10 Mart Pazar günü, saat 14.00’te Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yapılacak yürüyüş ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitinginde buluşalım.

8 Mart, yaşam ve çalışma koşulları için mücadele eden dokuma işçisi kadınların çağrısıdır! Bugünün Türkiye’sinde işçi ve emekçilerin, özelde de kadın işçiler için bir gelecek yok. Her an, kapitalizmin ve onun bekçisi iktidarın saldırılarıyla karşı karşıyayız. Kadın işçiler, ekonomik krizin sonuçlarını acımasızca yaşıyorlar. İlk işten atılanlar biz kadın işçiler oluyoruz. İşsizlik sopası altında kölece çalışmaya itiliyoruz. Çalışma yaşamının yanında temizlik, yemek ve çocuk bakımı yükü kadınların omzunda kalıyor.

Kadınlar, çalışma yaşamındaki tüm bu yüklerle birlikte AKP iktidarının yıllardır dini istismar eden politikaları ile boğuşuyor. Toplumu çürütme politikası ilk kadınları vuruyor. Sokakta nasıl dolaşılacağı, hamile kadınların nasıl gezeceği, tecavüz yasası ve çocuk gelinler, kürtaj yasası bu ülkede kadınların kimliğini aşağılayan, toplumsal yaşamda yok sayan saldırılardır. Cinsel, ulusal ve sınıfsal sömürü tüm yakıcılığıyla işçi ve emekçi kadınları köleleştirmeye devam ediyor.

Tıpkı uzun çalışma saatlerine karşı mücadeleyi yükselten, 8 Mart'ı bize miras bırakanlar gibi, tıpkı kürtaj yasasına karşı OHAL döneminde sokakları dolduran ve geri çektiren kadınlar gibi, tıpkı meclisin kapısına dayanarak çocuk istismarı yasasını iptal ettiren kadınlar gibi, tıpkı bugün direnen Flormar ve Sibaş işçileri gibi değiştirecek güç ve irade var.

Kadınların bilinçlenmesinden, mücadeleyi omuzlamasından korkanlara inat taleplerimizle birlikte mücadeleyi yükseltelim ve geleceğimizi ellerimize alalım.

*Eşit işe eşit ücret, insanca yaşamaya yeten ücret için,

*Tüm iş yerlerinde 7 / 24 açık olan ücretsiz, nitelikli kreş ve emzirme odaları için,

*Kadın işçilerin ana ve çocuk sağlığına zararlı işlerde çalışmalarının yasaklanması için,

*Sendikalı olma hakkımızın önündeki baskıların son bulması için,

*İşten atmaların yasaklanması için,

*8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için,

*Kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze karşı önlemler alınması için,

*Kadın üzerindeki çifte sömürüye, her türden baskıya, ayrımcılığa ve şiddete son demek için,

*Haksız savaşlara, bu savaşlarda kadın bedeninin hedef alınmasına karşı çıkmak için,

*İşçilerin birliği, halkların kardeşliği için,

8 Mart’ta alanlara!

Ege İşçi Birliği - Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası