“Çilem Doğan’a özgürlük!”

İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü, Çilem Doğan’a verilen cezanın onanmasını protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 07 Kasım 2021
  • 22:36

Şiddete karşı meşru hakkını kullanarak kendini koruyan Çilem Doğan’a verilen cezanın Yargıtay tarafından onanması İzmir’de protesto edildi. Kadınlar Birlikte Güçlü, Karşıyaka İskelesi’nde yaptığı eylemde “Çilem Doğan’a özgürlük” dedi.

“Çilem’i yargılamak tüm kadınları yargılamaktır”

Kadın düşmanı iktidarın ve düzen yargısının teşhir edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cinsel istismar af yasasından, cinsel saldırı ve kadına yönelik şiddet faillerinin her defasında aklanmasından, 6284 sayılı kanunun etkin uygulanmamasına, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine kadar birçok kadın düşmanı hamle faillerin lehine gerçekleştirilirken, sadece yaşamak isteyen kadınların cezalandırılması şiddet gören kadınlara ‘Sen neden ölmedin’ demektir. Takım elbise giyip kravat takan katillere, tecavüzcülere indirim verip, o saatte kadının orada ne işi varmış diye sorgulayan eril yargının ve devletin biz kadınları şiddetten korumaya dair hiçbir kaygısının olmadığını biliyoruz. Bu nedenle verilen ceza sadece Çilem Doğan’a değil, tüm kadınlara ve bütün bir kadın mücadelesine verilmiştir. Ev içi şiddete maruz kalıp karakol karakol gezen, çözüm arayan kadınlara gözdağıdır. Şiddet sarmalından kurtulmak isteyen, şiddete karşı mücadeleyi büyüten biz kadınlara da gözdağıdır. Çilem’i hapsetmek tüm kadınları hapsetmektir, Çilem’i yargılamak tüm kadınları yargılamaktır.”

“Kararı tanımıyoruz”

Kadınları istismar ve şiddet karşısında yalnızlaştıran yasa ve politikaları eleştiren açıklamada karara ilişkin “Bu kararın kadın dayanışmasına, yaşamak isteyen kadınlara verildiğini biliyoruz ve bu hukuksuz kararı tanımıyoruz. Yaşamak ve yaşatmak için kendimizi savunmaktan, örgütlü kötülüğe ve erkek egemenliğine karşı örgütlü kadın mücadelesi vermekten Bu kararın kadın dayanışmasına, yaşamak isteyen kadınlara verildiğini biliyoruz ve bu hukuksuz kararı tanımıyoruz” denildi.