22 Mayıs 2014 tarihinde Okmeydanı Cemevi’nin bahçesinde polis Sezgin Korkmaz tarafından vurularak katledilen Uğur Kurt, ölümünün 10. yılında vurulduğu yerde ve saatte anıldı.
Çerağ yakılmasıyla başlayan anma konuşmalarla devam etti. Okmeydanı Cemevi Başkanı Eren Yıldırım, Uğur Kurt’u öldüren polis Sezgin Korkmaz’a ödül gibi ceza verildiğini belirterek şunları söyledi:
“Cemevinin bahçesinde polis kurşunuyla katledildi Uğur Kurt. Katleden polis 3 yıl sonra ödül gibi ceza aldı. 1 yıl 8 ay gibi bir hapis cezası 12 bin 100 lira para cezasına çevrildi. Cemevinin bahçesinde bir Alevi canı öldürmenin karşılığı ödül gibi bir ceza. Adaletin Alevilere görünen yüzü bu. Haksız ve adaletsiz bir kararla sonuçlanan bu dava hak ihlali gerekçe gösterilerek 2023 yılında tekrar görülmeye başlandı. İkinci kez verilen bu kararda görüldüğü gibi adaletin terazisi haksızların hakkını savunmak için verilmiştir. Uğur Kurt’un davası cemevinde öldürülen bir kişinin davası olmaktan ziyade sokakta yürüyen, toplu gösterilere katılan ve hatta hiç kimsenin yaşam hakkının olmadığının en net göstergesidir. Bu adaletsizlik Uğur’a değil bizzat adaletin kendisine yapılmıştır. Sivas’ta 33 canımızı yakanlar serbest, Hrant Dink’i katleden serbest, cemevinde Uğur Kurt’u katleden serbest. Fakat düşüncelerinden dolayı onlarca insan cezaevlerinde.
Polis 10 yıl önce Uğur Kurt’u öldürdü, mahkeme de vermiş olduğu bu kararla Alevilerin adalete olan güvenini öldürmüştür.”
Uğur Kurt'un avukatı Aslı Kazan şunları ifade eti:
“Uğur Kurt'u vuran polis burada görev yapıyordu. Buranın Cemevi olduğunu biliyordu. Ekip amirinin 5 kez "Sıkma, sıkma, sıkma, sıkma, sıkma" emrine uymayarak beylik silahı ile ateş etti. Elinde boya atan silah vardı onu kullanmadı. Cemevi’nde cenaze töreni olduğunu, kalabalık olduğunu gördü. Cemevi'ne doğru silahını sıktı Uğur Kurt'u başından vurdu. Duruşmada heyet görüntülerin izlenmesini red etti. Görüntüler hiç izlenmedi. Uğur Kurt'u vuran polis hiç gözaltına alınmadı, hiç tutuklanmadı. Adalet mücadelemiz devam edecek.”