Şerzan Kurt Muğla'da anıldı

Üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un faşist saldırı sırasında polis kurşunu ile katledilmesinin 14'üncü yıl dönümünde 12 Mayıs Pazar günü Muğla’da eylem yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Mayıs 2024
  • 10:30

Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri, 12 Mayıs 2010’da polis tarafından katledilen üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un ölüm yıl dönümüne ilişkin Sınırsızlık Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. 

“Şerzan Kurt ölümsüzdür. Unutmadık, unutturmayacağız!” yazılı pankartın açıldığı eylemde Şerzan Kurt'un fotoğrafları taşındı. 

Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan Sultan Turgun, 14 yıl önce polis destekli faşist saldırıya karşı kendini korumaya çalışan öğrencilerin üzerine Gültekin Şahin isimli polis tarafından ateş edildiğini anımsattı. Şerzan Kurt’un burada katledildiği belirtilen açıklama şöyle devam etti:

“Katil Polis Gültekin Şahin tutuklandı. Dava güvenlik gerekçesiyle Eskişehir’e taşındı. Polis Gültekin Şahin serbest bırakıldı. Önce müebbet hapis cezası alan Katil Gültekin Şahin, daha sonra ‘haksız tahrik’ ve ‘mahkemeye saygı’ indirimleri alarak tahliye edildi. Şerzan arkadaşlarıyla dayanışma için çıktığı sokakta polis tarafından öldürüldü. Ne yazık ki cezasızlık güvencesi devreye girdi. Devlet, suç işlemiş görevlisini korudu.”

Katillerin cezasız kalması sonucunda Haziran Direnişi sırasında katledilenlerin isimleri sıralanan açıklamada şunlar belirtildi:

“Bizler 14 yıldır davanın takipçisi ve Şerzan'ın katledildiği bu sokaklarda Şerzan'ın sesi oluyoruz. Bizler dili, dini, ırkı veya demokratik protestolara katılması nedeniyle insanların öldürülmesinin karşısındayız. Bunu anlatmanın, bu sebeplerle insanların katledilmesinin önüne geçmenin yolunun katledilmiş arkadaşlarımızın, dostlarımızın, yoldaşlarımızın anılarına, mücadelelerine ve adalet süreçlerine sahip çıkmak olduğunu biliyoruz. Eğer bunu yapmazsak başka Şerzanlar, Aydınlar ve Deniz Poyrazlar ile karşılaşabileceğimizin bilincindeyiz.” 

“Şerzan Kurt, Kürt olduğu için, Kürtçe konuştuğu için öldürüldü” denilen açıklama “gerçek adalet” sağlanana dek mücadeleye devam denilerek sonlandırıldı.