TTB: "Yaşamak ve yaşatmak için aşılanalım"

TTB İstanbul Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısıyla "Yaşamak ve yaşatmak için aşılanalım" dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Ağustos 2021
  • 14:43

Türk Tabipleri Birliği (TTB), koronavirüs salgınına karşı  aşı olma çağrısı yapmak için İstanbul Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantının yapıldığı salona, “Covid-19 aşı ile önlenebilir bir hastalıktır. Yaşamak ve yaşatmak için aşılanalım” yazılı pankart asıldı.

Toplantıda konuşan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı “Aşı olmak bir birimize karşı borcumuzdur” diyerek, aşı olmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Delta varyantının yaygınlaşması nedeniyle aşı olmanın önemine dikkat çeken Fincancı, aşılama kapsayıcılığının yüzde 80-85’in üzerinde gerçekleştirilmesi yoluyla ancak bulaş zincirinin kırabileceklerinin altını çizdi.

“Kaygı da virüs gibi bulaşır.”

Aşı kaygısına ilişkin Fincancı şunları söyledi:

“Siz aşı olursanız, virüse karşı kendinizi korumakla kalmayacaksınız, aynı zamanda çocuklarımız okula gidebilecekler, çocukluklarını yaşayabilecekler. Siz aşı olursanız, kargo çalışanları ölmeyecek. Siz aşı olursanız, yoğun bakım yataklarına gereksinimi olan hastalara yani hastalarınıza yer bulunabilecek. Unutmayın kaygı da virüs gibi bulaşır.”

“Aşı bilgilendirmesi yetersiz”

İktidara ve Sağlık Bakanlığı’na aşılanmada kaygıların giderilmesi konusunda görevini yapmaya çağıran Fincancı şunları ifade etti:

“Bu görevi yerine getirmekte iktidarın eksiklikleri karşısında başından beri TTB olarak halk sağlığını koruma sorumluluğumuzun bilinciyle davrandık, davranmayı da sürdüreceğiz. Sağlık Bakanlığı’nın aşı politikası, mevcut durum ve aşı tedariki ile gelecek öngörüleri açık değildir. Aşılar ile ilgili bilgilendirme başta yan etkilerin yönetimi ile ilgili olmak üzere yetersizdir. Bu tutum kabul edilemez ve sürdürülemez” 

Basın toplantısında İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, Sağlık Bakanlığı’nın elindeki verileri net ve doğru bir şekilde aktarmasını istedi.