TTB salgına dair verileri paylaştı

Türk Tabipleri Birliği sosyal medya hesabından kent kent koronavirüs salgını hakkında kendilerine ulaşan verileri paylaşıyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Mart 2020
  • 16:10

İstanbul’da kamu hastanelerinde yatan hasta sayısının 2000’in üzerinde olduğunu açıklayan TTB, kent kent koronavirüs verilerini açıkladı.

İzmir Tabip Odası süreç boyunca yapılanları özetleyerek koronavirüs salgınının İzmir’de ulaştığı boyutu gözler önüne seren bir rapor paylaştı. Raporda şu bilgiler yer alıyor:

 “İzmir genelinde kamu hastanelerinde (üniversite, Sağlık Bakanlığı ikinci ve üçüncü basamak hastaneleri) PCR testi pozitif ve klinik olarak şüpheli pozitif vakalar dâhil hasta sayısı 700 civarındadır.

İzmir genelinde 9 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) Covid-19 şüpheli vakalar nedeniyle bir süreliğine kapatılmış, etkilenen hekim ve sağlık çalışanları sağlık kurumlarında tedaviye veya evlerinde izolasyona alınmış, daha sonra ASM’ler yeni görevlendirilen hekimler ile tekrar çalışmaya başlamıştır.

Yine bu süre içinde etkilenen hekim ve sağlık çalışanı sayısı da yaklaşık 75’tir. Bir ASM hemşiresi yoğun bakımda tedavi edilmektedir.”

Adana'da yaklaşık 550 kişinin koronavirüs teşhisi veya şüphesiyle hastanelerde yattığını belirten TTB, 63 yoğun bakım hastasından 15'i entübe, 2'sinin taburcu olduğunu 4 hekim ve 12 sağlık çalışanının da koronavirüs şüphesi ile takip edildiğini duyurdu.

Diyarbakır'da da yaklaşık 150 kişinin koronavirüs teşhisi veya şüphesiyle hastanede tedavi gördüğünü belirten TTB, 6 yoğun bakım hastasının olduğunu ve 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Urfa'daki kamu hastanelerinde servis ve yoğun bakımlarda 70'e yakın şüpheli hastanın takip edildiğini ifade eden TTB, 6 pozitif hasta izlendiğini duyurdu. 

Antep’te kamu hastanelerinde koronavirüs bulaşan kişi sayısının 36 olduğu, toplam 6 hastanın entübe, 2’sinin ise durumunun kritik olduğu belirtildi. TTB, 1 diş hekimi ve 2 sağlık çalışanının da koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Kayseri’de kamu hastanelerinde 250 kişinin koronavirüs şüphesi ile yattığı, 50 kişinin testinin pozitif çıktığı, 10 çocuk ve iki hekimin ise şüpheli hasta olduğu belirtildi. TTB, 7 hastanın entübe olduğu Kayseri’de 4 kişinin öldüğü bildirdi.

Samsun’da ise yaklaşık 300 kişinin koronavirüs teşhisi ya da şüphesiyle kamu hastanelerinde yattığını belirten TTB, 5’i hekim 15 sağlık çalışanın da koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirtti. TTB Samsun’da 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.