TMMOB’dan Zonguldak’ta açıklama

TMMOB "Emeğimize, mesleğimize, haklarımıza sahip çıkıyor sorunlarımıza çözüm istiyoruz!" diyerek Zonguldak'ta açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Kasım 2021
  • 22:30

TMMOB Zonguldak’ta açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Emeğimize, mesleğimize, haklarımıza sahip çıkıyor sorunlarımıza çözüm istiyoruz!" denildi.  Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi’nde TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz konuşmasında şunları söyledi:

"Burada bulunmamızın ilk nedeni, ekonomik krizin giderek derinleştiği bu günlerde, gelirleri giderek düşen, yaşam standartları giderek bozulan, giderek yoksullaşan, işsizlik tehdidiyle boğuşan mühendis, mimar ve şehir plancılarının emeklerine sahip çıkmak için başlattığımız kampanyamızın çağrısını yapmak. Burada bulunmamızın ikinci nedeni ise, Türkiye Taş Kömürü Kurumuna ait olan ve 57 yıldır TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından kullanılmakta olan, Zonguldak kentinin ve halkının bilimsel, kültürel ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik kamusal hizmet veren tarihi binamızın gasp edilmesine dur demektir."

Türkiye tarihinin en büyük, en sarsıcı ekonomik krizlerinden birini yaşadığını belirten Koramaz şunları ifade etti:

"Bizler emeğiyle geçinen mühendisler, mimarlar ve şehir plancılar bu gidişe hayır diyoruz!" diyen Koramaz, taleplerini sıraladı: "Krizin bedelini, bu krizin müsebbipleri ödesin diyoruz. Krizin bedelini yıllardır bu ülke kaynaklarını ve çalışanların alın terini sömürenler ödesin diyoruz.
Yıllardır artan sorunlarımıza artık bir çözüm istiyoruz. Üreten kalkınan, hakça bölüşen bir ülke istiyoruz. İşsiz üyelerimize istihdam alanları açılmasını istiyoruz. Mühendis, mimar ve şehir plancısı istihdamında, almış olduğumuz, eğitim, vermiş olduğumuz hizmet ve üstlenmiş olduğumuz sorumluluğun niteliğine uygun ve insanca yaşanacak bir asgari ücret belirlenmesini istiyoruz. Adil bir gelir dağılımı istiyoruz.
Ücret ve hak kayıplarımızın giderilmesini istiyoruz. Güvenli ve güvenceli çalışma koşulları istiyoruz. Kamuda daha fazla istihdam istiyoruz. Kamu çalışanı üyelerimizin ek göstergelerinin ve özel hizmet tazminatlarının eşdeğer kadrolara uygun olarak güncellenmesini ve yükseltilmesini istiyoruz. Liyakata dayalı bir kamu yönetimi istiyoruz. Haksız, hukuksuz bir şekilde, haklarında herhangi bir yargı kararı olmadan işlerinden atılan tüm üyelerimizin tüm haklarıyla görevlerine iade edilmesini istiyoruz. Emekli maaşlarımızın yükseltilmesini istiyoruz. İnsan onuruna uygun bir yaşam, insan onuruna yaraşır bir gelecek istiyoruz."