Tahliyesine 5 ay kala yaşamını yitiren Bilgin uğurlandı

Tahliyesi 5 ay sonrasına beklenen Bolu F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde yaşamını yitiren Mehmet Hanefi Bilgin, memleketi Bingöl’de kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Ocak 2022
  • 18:15

Bolu F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde 30 yıldır tutuklu bulunan 58 yaşındaki Mehmet Hanefi Bilgin dün sabah koğuşunda yaşamını yitirmiş halde bulundu. Hapishane yönetimi, ailesine tutuklu Bilgin’in kalp krizi geçirdiğini iddia etti. Bilgin otopsiden sonra Bingöl’e getirildi ve kitlesel bir törenle defnedildi.  

Defnetme töreninde Bilgin’in ailesi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER) yöneticileri ile çok sayıda kişi bulundu. “Şehit namirin” sloganlarıyla Genç Asri Mezarlığı’nda defnedilen Bilgin için Genç Taziye Evi’nde taziye kuruldu.

“Tahliyesini bekliyorduk”

Mezopotamya Ajansı’na konuşan ağabey Veysel Bilgin, kardeşinin 1992’den beri tutuklu olduğunu söyledi. Bilgin, kardeşinin 3 yıl önce kalp krizi geçirdiğini belirtti. “Biz tahliyesini bekliyorduk, tedavi ettirmek için bekliyorduk” diyen abi Bilgin, “3 haftadır annem görüşüyordu telefonda genel olarak konuştuğumuzda da 27 Haziran’da tahliye olacaktı. Artık bunları konuşuyorduk. Cezaevindeki koşullarla ilgili kendisi bilgi vermiyordu” dedi.

İlçe hapishanesine sevk talepleri reddedildi

Kardeşinin cezasının bir yılın altına düştüğü için denetimli serbestlik ya da ilçe hapishanelerine sevk için başvuruda bulunduğunu belirten Bilgin, başvurusu olduğunu ancak reddedildiğini söyledi. Bilgin, “Onun dışında ilçe cezaevlerine yasal vasisi olduğum için benim bir başvurum oldu.İlçe cezaevlerine sevk edilmesini istedik ancak reddedildi. 5 ay sonra tahliyesini bekliyorduk” şeklinde konuştu.

“Çok üzgünüz”

 Bilgin, “Çok üzgünüz, kardeşimin tahliyesini beklerken ölüm haberi geldi, ölüm haberiyle uyandık. Şu an Adli Tıp Kurumu’nun sonucunu bekliyoruz ondan sonra Bingöl'e gidip kardeşimizi defnedeceğiz” dedi.