"Suruç için adalet" kampanyası başlatıldı

Suruç Katliamı’nın 5. yılı dolayısıyla 1 ay sürecek kampanya duyuruldu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Haziran 2020
  • 21:26

Suruç Aileleri İnisiyatifi katliamın 59. ayında yaşamını yitirenleri bir kez daha andı. Katliamın 5. yılı dolayısıyla 1 ay sürecek kampanya başlatıldı.

Kadıköy Halitağa Caddesi’nde gerçekleşen anma için gençlik örgütleri eylem alanına geldiği yürüyüş sırasında “Katillerden hesabı gençlik soracak!”, “Suruç için adalet herkes için adalet!” sloganlarını attı.

SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, gençlik örgütleri adına yaptığı konuşmada “Yaptığımız her anmada polis saldırısıyla karşı karşıya kalıyoruz. Ama beş yıldır adalet mücadelemizi dindirmiyoruz. Mücadelemizi sokakta büyütüyoruz” dedi.

“Sanık Yakup Şahin duruşma salonuna getirilsin”

Eylemde basın metnini Suruç şehidi Vatan Budak’ın babası Murat Budak okudu. 

Suruç Katliamı davasında olduğu gibi 10 Ekim Ankara Katliamı davasında da yargının sonuç almaktan uzak adaletsiz seyrettiğini belirten Budak tutuklu sanık Yakup Şahin'in duruşma salonuna getirilerek, yargılanmasını istediklerini ifade etti. Budak konuşmasının devamında şunları ifade etti:

“Patlama günü olay yerinde fotoğraf çekerken yakalanan Abdullah Ömer Arslan sanık olarak yargılansın. Dava dosyasında hakkında yakalama kararı çıkarılan İlhami Balı yakalanarak yargılansın. Davanın duruşmaları Urfa'nın Hilvan ilçesinde bulunan hapishane kampüsünde görülüyor. Dava duruşmaları buradan alınarak herkesin izleyebileceği başka bir duruşma salonuna taşınsın.”

1 ay sürecek kampanyanın duyurusu yapıldı

1 ay sürecek kampanyalarını şu ifadelerle duyurdu: “Önümüzdeki 1 ay boyunca 33 düş yolcumuzun adını yaşatmak için anmalar ve etkinlikler düzenleyecek, adalet zincirleri oluşturacak, adalet kürsüleri kuracak, herkesi Suruç için adalet için üretmeye çağıracak, ölümsüzlerimizin ve tüm adalet arayışçılarının çığlığı ve adımları olmaya devam edeceğiz. 20 Temmuz günü ise, her yıl yaptığımız gibi, katliamın yaşandığı saat olan 11.50 de, 33 düş yolcumuzun mezarlar başlarında olacağız. Tüm duyarlı kamuoyunu önümüzdeki 1 ay boyunca yapılacak etkinliklere katılmaya davet ediyor herkesi adalet mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz.”

ESP Diyarbakır İl Örgütü de, 2017 Newroz'unda katledilen Kemal Kurkut'un vurulduğu yerde açıklama yaparak, kampanya çalışmasını başlattı.