Sosyal medya "Milli güvenlik tehdidi" oluşturuyormuş

Saray rejiminin şefi, sosyal medyayı hedef alarak, gerçeklerin dile getirilmesinden duyduğu korkuyu dile getirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Ekim 2021
  • 15:14

AKP-MHP rejiminin şefi yine sosyal medyaya saldırdı. "Türk Konseyi Medya Forumu"na video mesaj gönderen Tayyip Erdoğan, "Hiçbir denetimin olmadığı sosyal medya mecraları hem demokrasiyi hem toplumsal barışı hem de devletlerin milli güvenliğini tehdit eder konuma gelmiştir" dedi.

“Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek” temasıyla İstanbul’da düzenlenen "Türk Konseyi Medya Forumu"na gönderdiği mesajda, sosyal medya üzerinde hiçbir denetim veya otokontrolün olmadığını iddia etti. Oysa binlerce kişi sosyal medyada yaptığı paylaşımlardan dolayı soruşturmaya uğradı, yüzlercesi hapse atıldı. Belli ki, bu kadar zorbalık AKP şefine yeterli gelmiyor.

Mesajında, "Günümüzde sosyal medyanın da yaygınlaşmasıyla birlikte tüm insanlıkla beraber biz de sık sık dezenformasyon kampanyalarına maruz kalıyoruz. Yalan ve çarpıtılmış haberler sebebiyle dünyada milyonlarca savunmasız insanın hayatı kararmakta, ciddi travmalar ve dramlar yaşanmaktadır…" gibi ifadeler kullanan rejimin başı, muhaliflerini sindirmek için ‘aktroller’ diye anılan bir ‘linç ordusu’ besleyen kendisi değilmiş gibi konuşuyor.  

Bölgede ve ülkede emperyalizmin taşeronluğunu yapan AKP-MHP iktidarının şefi “yerli/mili” zırvalarını sosyal medyadaki muhalifleri hedef alırken de kullanıyor. ABD Başkanı Joe Biden’la arayı düzeltmek için 6 milyar dolarlık savaş uçağı almak istediğini açıklayan Tayyip Erdoğan, utanmadan ‘yerli/milli’ zırvasını pazarlamaya çalışıyor. Troller ordusu besleyen, Goebbels’in yöntemlerini taklit ederek dezenformasyon yapan, erişim engelleri ile muhalif sesleri susturmaya çalışan AKP-MHP iktidarının şefi sosyal medyaya dönük yeni saldırıları hayata geçirebilmek için adeta çırpınıyor.  

“Yerli/milli” söylemlerinin yanı sıra “milli güvenliği tehdit” safsatalarına sarılan dinci-faşist iktidar sosyal medyayı da boğmak istiyor. Medyanın %95’ine el koyan rejim, sosyal medyayı da ele geçirebilmek için histerik bir saldırıya hazırlanıyor. Zorbalığa rağmen sosyal medya üzerinde saltanat kurabilmesi mümkün görünmüyor. Her şeye rağmen kokuşmuş mafyatik rejimin pis işleri de halka karşı işlediği ağır suçlar da deşifre edilmeye devam edecektir.