Sınıf devrimcilerinden 6 Mayıs çağrısı

Sınıf devrimcileri, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için 6 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak mezar anmasına çağrı faaliyetleri yürüttü.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Mayıs 2017
  • 10:49

İstanbul

4 Mayıs’ta kamu emekçilerinin devam eden direnişlerini ziyaret eden DGB’liler direniş alanında bildiri dağıtımı yaptı. “Baskıya, sömürüye, gericiliğe karşı Deniz olup geleceğiz” şiarlı bildiri çevreden yoğun ilgi gördü. Dağıtım esnasında birçok kişiyle sohbet edildi.

5 Mayıs’ta da Kadıköy Osmanağa’da, Bahariye’de anmaya çağrı kapsamında afişler yapıldı.

Öte yandan, Meslek liseliler Ümraniye ve Kadıköy'de Denizleri anmak için 6 Mayıs' ta Ankara'ya çağrıldı. Kadıköy'de Haydarpaşa Anadolu Teknik Lisesi etrafına “Baskıya, sömürüye, gericiliğe karşı Deniz olup geleceğiz!” şiarlı Meslek Liseliler Birliği afişleri yapıldı. Sabah okul giriş saatinde ise 6 Mayıs'ta Ankara'da olmaya çağıran broşürler dağıtıldı.

Ümraniye Eyüp Sultan Meslek Lisesi girişinde sabah erken saatlerde 6 Mayıs bildirisi dağıtıldı. Meslek liselilerle okuldaki sorunlar, iş güvenliği, Mayıs ayı devrim şehitleri ve Taksim 1 Mayıs'ı hakkında sohbet edildi.

Kocaeli

Kocaeli DGB referandumun ardından gerçekleşen 1 Mayıs'ı değerlendirdi. 1 Mayıstan sonra gerçekleşecek 6 Mayıs Denizler anması üzerine planlamalar yapıldı. Öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Dünya Bankası ve Bayındırlık mahallelerinde DGB imzalı “Emperyalizme karşı Deniz ol!”, “Deniz, Yusuf, Hüseyin mücadelemizde yaşıyor!” ve “Deniz olup geleceğiz!” yazılamaları yapıldı.

Bunun yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüs’ünde “Baskıya, sömürüye karşı Deniz olup geleceğiz!” şiarlı stickerlar yapılarak, Ankara’da 6 Mayıs’ta düzenlenecek anma için gençliğe çağrı yapıldı.

Ankara

Sermaye iktidarının katlettiği devrimci önderler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için örgütlenecek mezar anması için Mamak’ta afişler yapıldı. 6 Mayıs günü saat 11.00’de Karşıyaka Mezarlığı’nda örgütlenecek anma için BDSP imzalı afişler yapılarak, emekçiler tarihsel mirasa sahip çıkmaya çağırıldı. Aynı gündem çerçevesinde pankart da asıldı.