Sınıf davasının militanı Zeliha Recber’i uğurluyoruz…

BİR-KAR Almanya’da yaşamını yitiren Zeliha Recber’i uğurlamaya çağırıyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Temmuz 2019
  • 09:03

27 Temmuz sabahı yitirdiğimiz devrimci kadın işçi Zeliha Recber’i (10.03.1965, Sivas) son yolculuğuna uğurluyoruz. Dostları, kendi davası için dövüşen yürekli kadın işçiyi hastanede olduğu gibi, son günlerini evinde ailesi ile birlikte geçirirken de yalnız bırakmadılar, dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediler. 25 Temmuz günü evine dönen Zeliha yoldaş işçi yerli ve göçmen yoldaşları, dostları ve komşuları tarafından sevgi seliyle kuşatıldı. Dayanışmanın en güzel örneği ortaya konuldu. Yaz tatili dönemi olmasından ötürü uzakta olanlar telefon ve mesajlarla sevgi ve dayanışmalarını ilettiler. Evi tam bir dayanışma çadırına dönüştürüldü.

Yaşamını yitirdiği gün devrimci türkü ve marşlarla evinden çıkartılarak alkışlarla morga uğurlandı. 2 Ağustos Cuma günü yapılacak olan cenaze töreniyle birlikte, dostlarına karşı yüzündeki gülümsemesi eksik olmazken, sınıf düşmanlarına karşı ise kin ve hırsı dinmeyen bu yürekli devrimci işçiyi içimiz yanarak da olsa son yolculuğuna uğurlayacağız.

Yaşamında olduğu gibi ölümü beklerken de metanet ve sükûnetini yitirmeyen, komünizmin barbarlığa karşı galebe çalacağını söyleyen yoldaşımız, cenaze törenini başından sonuna kadar planlayarak, arkada kalan ailesi ve dostlarını bu ağır ve onurlu görevle yükümlendirdi.

Bilimsel sosyalizmi kendi şahsında işçi kimliği ile bütünleştiren yoldaşımızın uğurlama törenini, onun isteğine bağlı kalarak, devrim ve sosyalizm kavgasını harlamanın parçası olarak düzenleyeceğiz.

Uzakta olan, keza işgünü olmasından dolayı mezarlıkta yapılacak olan cenaze törenine katılamayacak olan dostlarının da isteği dikkate alınarak, 4 Ağustos Pazar günü de anma töreni yapılacak.

Uğurlar olsun sana yürekli insan…

Anma töreni gün ve saatleri

Mezarlık töreni: 2 Ağustos Cuma, saat 10:00

Adres: Neuer Friedhof Weilimdorf, Köstlinstr. 189, 70499 Stuttgart

Anma töreni: 4 Agustos Pazar; Saat: 14:00

Adres: ABZ (İşçi Eğitim Merkezi), Bruckwiesenweg 10, 70327 Stuttgart

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (BİR-KAR)