“Sesimizi duymaya, duyurmaya çağırıyoruz”

Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde tutsak olan Sevcan Göktaş Kızıl Bayrak’a gönderdiği mektup ile hapishanelerde artan tecrit saldırısına karşı mücadele çağrısında bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Temmuz 2024
  • 14:50

Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde tutsak olan Sevcan Göktaş Kızıl Bayrak’a gönderdiği mektup ile hapishanelerde artan tecrit saldırısına karşı mücadele çağrısında bulundu.

Bolu F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tutsak olan ve “Kuyu Tipi” Y, S, R Yüksek Güvenlik Hapishanelerinin kapatılması talebi ile 271 gündür ölüm orucunda olan Nurettin Kaya’nın durumunu aktaran Sevcan Göktaş “Siz dışarıdakilere sesimizi duymaya, duyurmaya çağırıyoruz” dedi.

Sevcan Göktaş’ın 9 Temmuz 2024 tarihli mektubu şu şekilde:

“Kızıl Bayrak emekçileri, dostlarımız merhaba.

Kandıra’dan selamlarımızı gönderiyoruz. Nasılsınız? Ağır, zorlu zamanlar yaşıyoruz. Halklar olarak her yerde ağır bedeller ödüyoruz. Sizler bizlerden daha detaylıca takip ediyorsunuzdur. Kısacık satırlarımla bedelin, baskının, “içeri” boyutunu anlatmaya geldim. S Tipi ve yüksek güvenlikli hapishaneleri duymuşsunuzdur. Ağır tecrit, eziyet, baskı koşullarında insana gökyüzü, güneş, kitap kısacası yaşamak yasak! Tutsaklar gün gün ölüme gönderiliyor. Bu hapishanelere karşı ve başka hapishanelere sevk talebi ile Nurettin Kaya ölüm orucunun 260’lı günlerinde. Başkaca yerlerde de süresiz açlık grevleri sürüyor. Günler ilerledikçe sağlıkta daha kötü gidiyor. Söz konusu hapishanelerde kalmak zaten ölmek demek. Tutsaklar böylesi ölümdense direnmeyi tercih ediyorlar. Başkaca fazla seçenek yok zaten. Bugün birlikte, çok daha fazla birlikte ses çıkarmaya ihtiyacımız var. Gündem çok yoğun. Hapishaneler böylesine doluyken ve yangın yerine dönmüşken gündemde kendine yer bulamıyor. Oysa tam tersi olmalı. Gündem olmaya her zamankinden daha da ihtiyacımız var. Biz içeridekiler ölümler olmasın diye ses duyurmaya çalışıyoruz. Siz dışarıdakilere sesimizi duymaya, duyurmaya çağırıyoruz. Dostlarımız, şimdiden teşekkür ediyor ve kolay gelsin diyoruz. Kendinize iyi bakın.”

Kızıl Bayrak / İstanbul