“Sendikal haklar mücadelesi yargılanamaz"

SES Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında SES’e açılan dava, sendikal mücadeleye saldırı olduğu belirtilerek protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Mart 2022
  • 21:35

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), “Sağlık hakkı, sendikal haklar ve kadın mücadelesi yargılanamaz” dedi.

SES eski Eş Genel Başkanları Gönül Erden ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri hakkında açılan ve 6 Nisan’da 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava SES Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında protesto edildi.

İlk söz alan SES Genel Sekreteri Pınar İçel şunları dedi:

Sendikamız önceki dönem ve yeni 3 kadın Eş Genel Başkanlarımız, önceki dönem Genel Kadın Sekreterimiz ve Kadın Şube Eş Başkanımız ile yöneticilerimize toplamda 8 arkadaşımıza yönelik olarak açılan bu dava esasında kadın eşitlik ve özgürlük mücadelemize, halkın sağlık hakkına ve örgütlü yapımıza açılmış bir davadır. KESK ve KESK’e bağlı sendikalar kurulduğu günden beri emekçilerin haklarını ısrarlı bir şekilde savunmuş ve halkın nitelikli kamu hizmeti alması mücadelesi vermiştir”

İçel’in ardından konuşan KESK Eşbaşkanı Şükran Kablan Yeşil, davayla sendikal mücadeleye saldırı hakkında şunları dedi:

“Bir kez daha belirtebiliriz ki iktidarın bu çabaları beyhudedir. Biz nasıl ki dün kadın mücadelesinin, sendikal mücadelesinin en başında mücadele ettiysek bugün de edeceğiz.”

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut ise şunları dedi:

“Sivil toplum kuruluşları geri adım atmaz, bunu henüz öğrenemediler. Biz 6 Nisan’da görülecek duruşmada arkadaşlarımızın yanında olacağız. Türkiye’nin demokrasi karnesi kırıktır, notu düşüktür ve bu tür uygulamalarla notu daha da düşmektedir. Kurgu deliler ve mütalaalarla arkadaşlarımızın suçlanmasını kabul etmiyoruz”

Eğitim-Sen MYK Üyesi Ramazan Gürbüz de, uzun zamandır OHAL sürecini aşan toplumsal muhalefete karşı bir süreç işletildiğini ifade ederek, “Emek, demokrasi ve barış demeye devam edeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu demokrasiyi yok sayma, yargıyı kuşatma hali bir gün tersine dönecektir” dedi.