Sarıgazi’de zam eylemi

Sancaktepe Halk Meclisi “Zulme ve yoksulluğa paydos! Zamlar geri alınsın!” şiarıyla etkinlik ve eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Şubat 2022
  • 21:40

Sancaktepe Halk Meclisi “Zulme ve yoksulluğa paydos! Zamlar geri alınsın!” şiarıyla etkinlik ve eylem gerçekleştirdi. Eylem öncesi Sarıgazi polis ablukasına alındı. Pir Sultan Abdal Parkı’nda toplanan kitle burada alkışlar, ıslıklar eşliğinde Demokrasi Caddesi’nin girişine yürümek istedi. Yürüyüşün slogansız ve pankartsız olması dayatmalarına karşılık kitle alkış ve ıslıklarla yürümeye başladı. Demokrasi Caddesi’nde açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yeter artık! Dayanacak gücümüz kalmadı; insanca yaşamak istiyoruz!

Zam, zam, zam. Hayatımızı tam bir kabusa çevirdiler. Geçinmek için her türlü harcamamızı kısıyor, kıt kanaat yaşamaya çalışıyoruz ancak yine de olmuyor. İki yakamızı bir araya getiremiyoruz. Fiyatlar uçmuş gidiyor adeta. Elektrik, doğalgaz faturaları korkulu rüyamız oldu. İki üç katına çıkmış faturaları ödeyebilmemiz mümkün değil artık.

Markete, pazara gittiğimizde gözlerimize inanamıyoruz. Bir kilo biber 30 TL, domates bir o kadar. Mütevazi bir menemen yapmanın maliyeti bile neredeyse 100 TL’ye dayanmış durumda.
Hayatı bize zehir ettiler. İnsanca yaşamak ne kelime sadece hayatta kalmaya çalışır olduk. Yoksulluğun, sefaletin kıyısına itilmiş durumdayız.

Halk olarak bizler bu haldeyken iktidar sahipleri ve onların çevresindekiler büyük bir zenginlik içinde yaşıyorlar. Ve utanmazca bizlere daha az tüketerek yaşamamızı öğütlüyorlar.
Televizyonlara çıkan ve durumun o kadar kötü olmadığı yalanını söyleyip duran sözcülerini görmekten midemiz bulanır oldu.

Yeter artık, yeter!.. Bıktık sizin politikalarınızdan, yalanlarınızdan, zorbalığınızdan. Geçinemiyoruz! Nefes alamıyoruz! Bıçak kemiğe dayandı! İnsanca yaşamak hakkımız. İstiyoruz!

Bizi bu hale düşürenlerden, halimizi umursamayanlardan bir şey beklemek nafile. Onların tek derdi, iktidarlarını koruma, zenginliklerine zenginlik katma. Faturayı da bize ödetme.

Bu gidişe dur demek, içine itildiğimiz karanlıktan çıkmak ancak bir araya gelerek, gücümüzü birleştirmekle mümkün olacak. Bizi dayanışma, paylaşma ve bir yumruk gibi birlikte olma kurtarır.”

Açıklamanın ardından kitle tekrar Pir Sultan Parkı’na yürüdü. Parkta da kısa bir açıklama yapıldı ve dayanışma çorbası dağıtıldı.

Etkinliklerin devam edeceği ve dayanışma çağrısı ile etkinlik programı sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Sarıgazi