Sarıgazi’de Filistin halkıyla dayanışma!

Irkçı-siyonist rejimin katliamlarına karşı İstanbul Sarıgazi'de eylem yapılarak Filistin halkının direnişiyle dayanışma yükseltildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Mayıs 2021
  • 22:15

Emperyalistlerin destek verdiği ırkçı-siyonist İsrail’in katliamlarını protesto etmek ve Filistin halkıyla dayanışmayı yükseltmek için Sarıgazi’de ilerici-devrimci kurumların çağrısıyla bugün eylem yapıldı.

Basın açıklamasında siyonist İsrail rejiminin Filistin’i işgal politikaları teşhir edilirken “Bugün yaşanan çatışmaların ve saldırıların arka planında da İsrail’in işgal politikalarına devam etmesi, yeni işgal alanları açmaya girişmesi, Filistinlileri Doğu Kudüs’ten çıkarma isteği olduğu açıktır” denildi.

“Bu zorbalık Filistin halkının direnişine elbet yenilecektir” denilerek Filistin halkının direnişinin selamlandığı açıklamada şu vurgu yapıldı:

“Filistin direnişi, dinsel, mezhepsel, etnik kimlikler üzerinden örgütlenerek zafere ve barışa ulaşamaz. Ancak emeği, halkların kardeşliğini ve barış içinde bir arada yaşamayı mücadelenin merkezine yerleştiren bir örgütlülük ve direniş, bölgede halkların kardeşçe bir arada yaşamasının yolunu açabilir.

“İsrail saldırganlığının mutlak olarak geriletilmesi ve bölgede farklı dinlere, kültürlere mensup halkların kardeşçe yaşamasının mümkün hale gelmesi, sosyalizm yanlısı, anti-emperyalist güçlerin ortaya çıkaracağı yeni dengelerin ürünü olacaktır.”

ABD, AB emperyalistleri ve işbirlikçilerinin, “kendisini savunma hakkı vardır” diyerek işgalci İsrail’e destek verdiğine işaret edilen açıklamada, Ortadoğu’daki savaşların, yıkımın kaynağında emperyalist-kapitalist düzenin yer aldığının altı çizildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Filistin’de, Orta Doğuda yaşadığımız savaşların, yıkımların, yoksunlukların sebebi;
-Kapitalist emperyalist düzendir.
-İşgalci İsrail Devleti’nin ‘kendisini savunma hakkı vardır’ diye bu saldırılara destek veren ABD emperyalizmi, AB emperyalizmi ve işbirlikçi ülkelerdir.
-Gasp ettikleri, çöreklendikleri petrol kuyularının yarattığı zenginliklerden mahrum kalmak istemeyen işbirlikçi Ortadoğu diktatörleri, kralları, emirleri, prensleri, gerici rejimlerdir.
-Emperyalist devletlerin kurduğu, silahlandırdığı, fonladığı gerici şeriatçı çetelerdir.
-İsrail'e sözde karşı çıkar gibi gözüküp, işbirlikçi tutum sergileyen, gerici çeteleri destekleyen AKP-MHP iktidarıdır.
Emperyalizm ve işbirlikçileri Ortadoğu’dan kovulmadan, bölgemizde kan ve göz yaşı korkarız ki dinmeyecektir.”

Ayrıca, AKP-MHP iktidarının timsah gözyaşları döktüğüne dikkat çekilirken “Aynı iktidarın emperyalizmin ve cihatçı çetelerin Suriye’ye saldırısına ve kuşatmasına destek verdiğini hatırlatmak isteriz. Bu tam anlamıyla ikiyüzlülüktür” ifadeleri kullanıldı. İsrail’le yapılan tüm açık-gizli anlaşmaların iptal edilmesi gerekliliği vurgulanan açıklamada, emperyalizme ve Siyonizm’e karşı şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün Filistin halkının yanında olmak, işgalci İsrail’in koruyucusu ABD emperyalizmine de karşı çıkmakla olur! ABD’nin ülkemizdeki tüm üs ve tesisleri kapatılmalıdır. Bunlar da burjuvazinin siyasi temsilcilerinin eliyle değil, ülkemiz halklarının, emekçilerinin birlikte örgütlü devrimci mücadelesi ile gerçekleşebilir. Türkiye’nin devrimcileri, Ortadoğu halklarının emperyalizme ve Siyonizm’e karşı verdikleri mücadeleyi kendi mücadeleleri olarak görmekte ve sahiplenmektedir.”

Halkların eşit, özgür, kardeşçe yaşayabileceği bir dünya için mücadele çağrısı yapılan açıklama “Dünyanın emekçi halklarına kan kusturan haydut ABD’nin en büyük işbirlikçisi ve Ortadoğu’daki karakol bekçisi İsrail’i protesto ediyoruz. Bir savaş ve işgal devleti olan Siyonist İsrail rejimi kaybedecek, Zafer direnen Filistin halkının olacak” ifadeleriyle son buldu.

AKA-DER, BDSP, EMEP, HDP, Özgürlük Meclisleri, Partizan, TKH, TKP, SMF, SYKP tarafından örgütlenen basın açıklaması sloganlarla bitirildi.

Kitle dağıldıktan sonra Özgürlük Meclisleri’nden 3 kişinin azgınca saldırıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Kızıl Bayrak / Ümraniye