Durban liman işçileri de greve katıldı

Livorno ve Milano’daki liman işçilerinden sonra Güney Afrika’daki Durban liman işçileri de İsrail gemilerinden yük boşaltmayı reddediyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 21 Mayıs 2021
  • 12:44

Güney Afrika’daki Durban liman işçileri de İsrail gemilerinden yük boşaltmayacaklarını açıkladılar.

Filistin halkının direnişini destekleyen ve saldırgan İsrail’i lanetleyerek ilk olarak İtalya Livorno ve Milano‘daki liman işçileri yükleme ve boşaltmayı reddetmişlerdi.

Güney Afrika Taşımacılık İşçileri Sendikasından (SATAWU) yapılan açıklamada, İsrail gemilerine yönelik boykot kararının, Genel Filistin Sendikaları Federasyonunun (PGFTU), İsrail gemilerinin ve mallarının limanlardan ve havalimanlarından boşaltılmasının boykot edilmesi çağrısının ardından alındığı belirtildi.

SATAWU’nun Genel Sekreter Yardımcısı Anele Kiet, üyelerinin İsrailli taşıma ve ilgili işleri yerine getirmeyeceklerini ve buna ek olarak, Filistin halkıyla dayanışma içinde öğle yemeği sırasında grev yapacaklarını doğruladı.

Kiet şunları ifade etti:

Güney Afrika BDS Koalisyonu’ndan (İsrail’e Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar Koalisyonu), Filistin ile dayanışma göstermenin bir parçası olarak, Durban Limanı’nda çalışan SATAWU üyelerinin sevkiyatı boykot etmeleri gerektiğine dair bir talep aldık. Bunu yapmayacaklarını doğrulayan Durban Limanı’ndaki üyelerimizle temasa geçtik. Her gün öğle yemeği vaktinde grev yapacağız ve gösterilere katılacağız.”

Filistin BDS Komitesi’nin bir üyesi olan Güney Afrika BDS Koalisyonu, bu sabah protestolarda Filistin halkının direnişine destek olan sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının da buna katılacağını söyledi.

Koalisyon yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Güney Afrika BDS Koalisyonu üyeleri, kardeş kuruluşlar, diğer bileşenleri ve sendikalar, bir İsrail gemisinin yanaşmasını protesto etmek için 21 Mayıs Cuma günü Durban Sahili ve Durban Limanı’nda bir araya gelecekler; SATAWU üyeleri olarak İsrail gemisinin yükünü boşaltmasını boykot kararı aldık.”