İstanbul’da Filistin eylemi

“İşgalciler yenilecek Filistin halkı kazanacak!”

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri bugün yaptıkları eylemle “Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Mayıs 2021
  • 19:02

Siyonist İsrail’in Filistin işgaline ve gerçekleştirdiği saldırılara karşı direnen Filistin halkıyla dayanışma amacıyla İstanbul’da eylem yapıldı.

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla bugün gerçekleşen eylemde, “Siyonist İsrail işgaline son! Tüm anlaşmalar iptal edilsin! Direnen Filistin halkı kazanacak!” yazılı pankart açıldı. “Emperyalizm yenilecek! Direnen halklar kazanacak!”, “Filistin için İsrail’e boykot!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganlarıyla direniş ve dayanışma şiarlarının yükseltildiği eylemde basın açıklaması okundu.

“Filistinliler 11 günlük bir muharebeyi kazandı” denilen açıklamada, “yenilmez İsrail İşgal Devleti ateşkes çağrısı yapmak zorunda kaldı” ifadeleri kullanıldı.

Apartheid rejiminin işgal saldırılarını sürdürdüğü teşhir edilen açıklamada, “Apartheid İsrail Filistin topraklarında ırk ve din ayrımcı bir düzen kurdu ve işgalini yerleşimcileri Filistinlilerin evlerine sokarak, Filistinlilerin bağını, bahçesini, evini barkını yıkarak sürdürüyor” denildi. Bunun işgalin son adımının Şeyh Cerrah mahallesindeki insanların yerlerinden edilmesi olduğuna değinilen açıklamada, buna karşı direnişin yeniden yükseldiği vurgulandı.

“Nihai zafer işgal rejiminin ortadan kalkmasıyla mümkün”

Ateşkes ilan edildikten hemen sonra İsrail’in bu kez de Mescid-i Aksa’da direnişi kutlayan halka saldırdığı, Şeyh Cerrah mahallesine girmeye çalışan Filistinlilere plastik mermi ile saldırdığı, ev baskınlarıyla onlarca Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. “Şeyh Cerrah’taki siyonist emeller hala varlığını koruyor” denildikten sonra açıklama şöyle devam etti:

“Bu saldırılar Filistin halkının nihai zaferinin, yani barışın ancak apartheid İsrail’in ortadan kalkmasıyla mümkün olabileceğinin, İsrail’le yapılan barış anlaşmalarının ve onunla bir arada yaşanabileceğine dair inancın temelsiz olduğunun çok açık bir kanıtıydı.”

“Zafer işçilerin, halkların enternasyonal mücadelesiyle mümkün”

Filistin direnişiyle dünya çapında gösterilen dayanışmaya değinilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Filistin direnişi tüm dünyadaki Filistin dostu halkların, işçi sınıfının desteğini buldu. Büyük metropollerin caddeleri Filistin için yürüyen yüzbinlerle doldu taştı. İtalyalı liman işçileri İsrail’e giden sevkiyatlara el koydu, İsrail destekçisi Puma boykot edildi. İsrail boykot hareketini birincil tehdit olarak görüyor, dünyanın dört bir yanında giriştiği temaslarla boykotu engellemeye çalışıyor. Bir kez daha gördük: Enternasyonalist mücadele, işçilerin ve halkların ortak mücadelesi zafere götürür.

“İşgalci İsrail’le her türlü ilişkiyi kesin, tüm anlaşmaları iptal edin”

“İsrail, tüm dünyada meşruiyetini yitirmiştir. Bizim görevimiz direnen Filistin halkıyla dayanışmayı büyütmektir” diye devam eden açıklamada, İsrail’le normalleşme politikaları güden rejimler teşhir edildi. Dinci-gerici AKP-MHP iktidarının riyakarlığı ise şöyle ortaya koyuldu:

“Ortadoğu’da Türkiye’nin de içinde bulunduğu bir grup ülkenin İsrail’le ‘normelleşme’ adımları atması, her boyutta ilişkisini geliştirmesi söz konusuyken Filistin halkının yanında olunduğunu, İsrail’in kınandığını söylemek ikiyüzlülüktür. Türkiye İsrail’le 6.2 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştı. İsrailli şirketler pazarlarını genişletmek için paravan olacak şekilde burada Türk ortaklı şirketler kuruyor. Hal böyleyken ‘Filistin’le tek yüreğiz’ demek yalandan ibarettir.

“İçerde, işçilerin, kadınların, öğrencilerin en ufak bir hak arama talebine, eylemine tahammül edemeyenler, fikirlerini iki cümle ile ifade edenleri bile tutuklamaya çalışanlar, kayyumlarla tutuklamalarla bir halkın, Kürt halkının iradesini gasp edenler Filistin halkının mücadelesini savunamazlar.”

Türk sermaye devletinin İsrail’le olan her türlü ekonomik, askerî, kültürel, akademik ilişkisiyle işgal rejimin uluslararası anlamda tanınmasına, güçlenmesine ve siyonist saldırılarına yol açtığı ifade edilen açıklamada şu talep bir kez daha haykırıldı:

“İsrail ile ekonomik, siyasi, askeri, kültürel, akademik tüm anlaşmalar iptal edilsin. İsrail ile her türlü ilişki kesilsin.”

Açıklama “Bizler, Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri olarak Filistin halkı ile dayanışmaya, Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceğiz” vurgusuyla sloganlar eşliğinde son buldu.