Rejimin fotoğrafı

Ali Osman Akat'ın Soylu'yla fotoğrafı var. Uyuşturucu taciri Akat, kozmetik ürünlerinin ihracatını yaptığını, olayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Nisan 2022
  • 20:50

Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı ve L'ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat'ın da aralarında bulunduğu 6 şirket sahibinin, şirketleri üzerinden yurtdışından uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı.

Ali Osman Akat’ın Soylu’yla fotoğrafı var. Uyuşturucu taciri Akat, kozmetik ürünlerinin ihracatını yaptığını, olayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti. Ama Akat, Süleyman Y. ve Tevfik A., 17 Aralık'ta tutuklanarak hapishaneye gönderildi.

Gazeteci Erk Acarer konu üzerine sosyal medya hesabında paylaşım yaptı ve şunları dedi:

“1-Sedat Peker’in iddiaları ABD dış işleri raporunda. Bu ilginç bir konu ile de bağlantılı. ABD, DIA'yı diğer istihbaratlardan ayıran en önemli özellik yabancı ülkelerin askeri güçlerine istihbarat desteği ve eğitimi sağlayarak sınır ötesinde narkotik operasyonlar düzenliyor olması.

2-İddia vahim: DIA artık Türkiye’yi de ilgilendiren bu operasyonları Türkiye’ye haber vermeden yapıyor. Mahrem bilgileri saklıyor. Çünkü operasyonların bir biçimde sümenaltı edileceği ya da hedeften çıkacağını düşünüyor.

3-Fakat ABD, belgeleri kodluyor, her şey teslimat adreslerine kadar arşivliyor. Bu Türkiye’nin şantaja açık bir hale gelmesi demek.

4-Bunlar, Neden uyuşturucu genellikle Türkiye’ye girmeden yakalanıyor ve sadece Türkiye’ye geleceği konusunda bilgi çıkıyor? sorularına da cevap! (Son 111 kg kokain hariç. Almanya farklı bir yöntem izledi.)

5-Almanya Gümrük Birimleri’nin müdahalesi ile 2 ayrı pakette yakalanan 111 kg. malın durumu ilginç! Arşivi sağlam Ali Osman Akat’ın malı! Eğer işin içinde Almanya olmasa uyuşturucunun adresini öğrenebilecek miydik?

6-Havuz Medyası: SBK gibi bir fenomen yaratılacaktı. Akat’a, Hayvan dostu üretim ödülü verildi. Akat üretici miydi ne üretti? Yıldırım Demirören’in golf arkadaşıydı!

7-İş dünyası: Türk-Amerikan işadamları başkanıydı. Konferanslarda Ekvator ve Gine’deki fırsatları değerlendirmekten söz ediyordu.

8-Eski Başbakan: Venezuela’yı fırsata çevirenler ile beraberdi! Trollerin sorduğu şu soru var: Ali Osman Akat’ın Kılıçdaroğlu ile fotoğrafı çıksa ne olurdu. Bu bir albüm değil sistem. O nedenle sorunun cevabı çok açık: Bu sadece tesadüf olurdu.”