Peker’den 15 Temmuz paylaşımı ve Soylu’ya yanıt

Sedat Peker, iktidarın “FETÖ borsası”na ve 15 Temmuz fırsatçılığına dikkat çekti, Süleyman Soylu’nun bizzat kendisinin uyuşturucu baronu dediği Çetin Gören’e suikast silahı ruhsatı verdiğine değindi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Temmuz 2021
  • 21:11

Tayyip Erdoğan ve AKP’sinin dinci-faşist tek adam rejimini oluşturup iktidarını tahkim etmek için fırsata çevirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Sedat Peker’in iddia ve ifşaatları da “Fetö” demagojisi üzerine oldu.

“FETÖ” demagojisinde 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının sonrasının “önemli olduğu” hatırlatmasında bulunan Peker, Rixos oteller sahibi Fettah Tamince, bir diğer sermayedar Cihan Kamer ve gazeteci Ahmet Hakan arasında geçtiğini öne sürdüğü bir görüşmeye değindi. 

Fettah Tamince’ye FETÖ davaları: “Kim bilir ne paralar alındı?”

17-25 Aralık operasyonları sonrası bu üçlünün Huqqa adlı bir mekanda yemek yediğine değinen Peker’in, “Tamince üzerinde baskıyla kurulan FETÖ borsası”na işaret eden görüşme hakkındaki tweetleri şöyle:

“Sohbet çeşitli konulardan sonra sayın Cumhurbaşkanının mı ya da fethullah gülenin mi yanında yer alırsın bölümüne gelince Cihan Kamer bir taraf belirtmez sessiz kalır ancak fettah tamince her ne olursa olsun fethullah gülenin yanında yer alacağını söyler. Ahmet Hakan ise devletin yanında yer almak gerektiği düşüncesini dile getirir. 

Şimdi hiç kimsenin bilmediği bu görüşmeden yola çıkarak şu soruyu sormak gerekir. Fetö terör örgütü ile ilgili milat 17/25 olarak kabul ediliyor (mahkemelerce). Bu konuşmanın doğruluğunu muhataplarına lütfen sorun. 

Oysa uygulamaya baktığınızda fettah tamince ile ilgili Antalya adliyesinde fetö örgütü ile ilgili bir dava açılıyor, mahkeme kısa sürede fetöden beraat veriyor. Sonraki dönemlerde yapılan itirazlar üzerine yine dava açılıyor, sonra yine beraat kararı veriliyor. 

Benim bildiğim adalet bakanlığı bakanlık yetkisi ile kararın bozulması için tekrardan müracaat ediyor. Bu süreç beş senedir bu kişinin üstünde korku kılıcı olarak tutulurken bu kişiden kim bilir bu dönemde ne paralar alınmıştır?”

“Soylu uyuşturucu baronu dediği Çetin Gören’e suikast silahı ruhsatı verdi”

Tweetlerinde, OHAL döneminde kamudan KHK’larla ihraç edilenlerin de haksızlığa uğrayıp uğramadığının gereğince soruşturulmadığına değinen Peker’in, Süleyman Soylu’ya verdiği yanıtından öne çıkan ifadeleri ise şöyle:

“Kıymetli dostlarım, doncu sülüman benim iddialarıma cevap vermek için Habertürk kanalına çıkıp bir resim göstermişti, Sedat Peker ile Çetin ismindeki uyuşturuçu baronu aynı resmin içinde demişti.

Sonrasında kaşarlık yapıp Ben size bu uyuşturucu baronundan bahsetsem aklınız karışır mahiyetinde sözlerle konuşmasına devam etmişti. Bir de konuyu bataklık operasyonuna bağlayıp Bu işin içinde fetö de var demişti. Davanın iddianamesi açıldı.  Şahsıma karşı hiçbir suçlama yok.

O şahısla sadece kalabalık bir grupla bir kere resim çekildiğim anlaşıldı ve bir de ne ortaya çıktı biliyor musunuz? süleyman soylunun oğluna ait tahsisli plakayı kullanan, kendisinden 5 milyon dolar alındığını söylediğim Yeniköy Motors sahibi nevzatın bu suçlama ile ilgili tutuklanıp cezaevine girdiği halde takipsizlik kararı verilerek dosyadan tamamen çıkartıldığı da ortaya çıktı. İşin en komik yanı ne biliyor musunuz? süleyman soylunun dünyanın en büyük baronlarından biri diye bahsettiği, ondan bahsetsem aklınız karışır dediği bataklık operasyonunda adı geçen Çetin Gören adlı kişiye 2018 yılında yani kendi içişleri bakanlığı zamanında kamuoyunda suikast silahı olarak bilinen glock bir tane de smith wesson marka silah ruhsatı verdiği ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük uyuşturucu baronuna (kendi tabiriyle) iki adet taşıma ruhsatı veren bir adam bir saat bile o makamda nasıl kalır bunu sorgulayın ve insanların bunu bilmesini sağlayın.”