Osmaniye Cezaevi’nde tutukluların açlık grevi devam ediyor

Osmaniye 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutuklular ayakta sayım dayatması başta olmak üzere, kendilerine yönelik darp, işkence ve hak ihlallerine karşı 12 Kasım’dan beri açlık grevinde.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Kasım 2019
  • 22:42

OHAL uygulamalarının devam ettiği hapishanelerden Osmaniye 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlülerden 30 kişi, kendilerine yönelik saldırılara karşı 12 Kasım’dan beri açlık grevinde.

3 ay önce ayakta sayım dayatmasına karşı çıkınca darp edilen tutuklular saldırılara maruz kalmaya devam ediyor.

Kendileriyle gerçekleşen görüşte yaşadıkları hak ihlallerini anlatan, 4 yıldır Osmaniye Cezaevi’nde hükümlü olarak tutulan Sedat Karak, ayakta sayım vermeyeceklerini idareye bildirdikten sonra, 40’a yakın gardiyanın koğuşlara girerek kendilerini küfür, hakaret ve tehditler eşliğinde darp ettiğini anlattı.

Darptan sonra, kendilerine ırkçı, faşizan yaklaşımlar sergileyen ve küfürler eden revir doktoruna gitmeyi kabul etmediklerini belirten Karak, hastaneye sevklerinin geç gerçekleştiğini, sağlık görevlilerinin de onay vermesiyle kelepçeli tedavi işkencesine maruz kaldıklarını ifade etti.

Ayakta sayımı kabul etmedikleri için haklarında disiplin soruşturmaları açılan ve cezalar verilen tutukluların, bu cezalarla infazları yakılmak isteniyor, direnişi kırılmaya çalışılıyor.

Haftada yalnızca bir gün ve bir saat spor hakkından yararlanabilen tutuklulara, Evrensel ve Yeni Yaşam gazeteleri de verilmiyor.

Bu saldırılara karşı 12 Kasım’da açlık grevine başlayan 5 koğuştaki 30 tutuklu/hükümlüden bazıları şöyle:

A-6: Mehmet Selim Süer, Mehmet Göz, Sabahattin Karasu, Nevaz Sakçak, Süleyman Saçal

A-7: Candan Yen, Zenar Demir, Abdullah Uçar, Kasım Balta, Sedat Karak

A-8: Adem Amaç, Mehmet Kazıcı, Mehmet Kılınç, Mikail Pelit

A-17: Abdullah Topaloğlu, Mehmet Emin Dal, Recep Yel, Akar İkbal, Veysi Baltaş, Mehmet İpek

A-18: Hasan Muhammet İbiş, Yıldırım Kış, Baver Başaran, Halil İbrahim Karataş