Ölüm orucundaki avukatlar için eylemler

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için İstanbul ve Ankara’da eylemler yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 25 Haziran 2020
  • 19:16

Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ‘adil yargılanma’ talebiyle ölüm orucu direnişlerini sürdürüyor. 

Bugün İstanbul ve Ankara’da eylemler yapılarak ölüm oruçlarının talebinin kabul edilmesi istendi.

İstanbul

Aytaç Ünsal’ın eşi avukat Didem Baydar Ünsal’ın Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde başlattığı “Adalet Nöbeti” 79 haftadır sürüyor. Bugünkü nöbet eylemine Yazar Temel Demirer ve Sibel Özbudun da destek verdi. Ünsal nöbet eyleminde direnişin nedenini ve sürecini şu şfadelerle özetledi:

“79 hafta içinde hakkımızda ülkenin bütün siyasi muhaliflerine ceza vermekle görevlendirilmiş İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 159 yıl hapis cezası verildi. Bu ceza İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. Çalışma arkadaşlarım açlık grevine başladı. Dünya barolarından, hukuk örgütlenmelerinden davamızı izleyenler raporlarını Yargıtay'a sunmaya devam ediyor. Dünyanın gözü önünde onlarca usule aykırılıkla, kabul edilemez hukuksuzluklarla verildi bize 159 yıl hapis cezası. Yargıtay çalışmaya başladığı 1 Haziran günü dosyamızı incelemeye aldı ve hâlâ bir karar vermedi. Ölüm orucu Ebru ve Aytaç'ın bedeninde geri dönülmez sonuçlara yol açmadan Yargıtay bu hukuksuz kararı bozmalıdır. Biz, sadece kendimiz için direnmiyoruz. Bu adaletsizlik saldırısı bütün halkımıza yapılmaktadır.”

Nöbet eyleminde Ünsal’ın ardından Temel Demirer, Sibel Özbudun ve Ebru Timtik’in dayısı Yıldırım Demir konuşma yaptı.

Ankara

Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde eylem yapmak isteyen Avukat Ayşegül Çağatay ile Hülya Yıldırım, bakanlığın özel güvenliği tarafından engellendi. Engellemeye rağmen Ayşegül Çağatay, “Adalet Bakanlığı var, adalet sarayları var fakat adalet yok. Bu ülkede 175 gündür avukat Ebru Timtik ölüm orucunda” ifadelerini kullanarak eylemlerini gerçekleştirdi.

Bu sırada güvenlik, çekim yapmaya çalışan Hülya Yıldırım’ın görüntü almasını da engelledi.