Öğretmenlerden İstanbul ve Ankara'da eylem

Hayat pahalılığına ve enflasyona karşı insanca yaşam ve ücret talep eden özel eğitim emekçileri İstanbul ve Ankara'da eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Şubat 2022
  • 09:48

Birlik Sendikası Özel Okul Öğretmenleri Bürosu, Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneği, Özel Sektör Öğretmenleri Birlikteliği Derneği ortak çağrısıyla ve Öğretmenler Sendikası katılımı ile İstanbul ve Ankara’da ortak basın açıklaması gerçekleştirildi.

soL Haber’de yer alan bilgilere göre İstanbul Kartal’da yapılan basın açıklamasını Birlik Sendikası üyesi Seden Cengiz okurken Ankara’da Ulus Meydanı’nda yapılan eylemde açıklamayı Ösöbder Genel Başkan Yardımcısı Volkan Dağlı okudu.

Özel okullarda, kurs- etüt merkezlerinde veya özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerin katıldığı eylemde okunan ortak basın açıklamasında şunlar vurgulandı:

“Bugün ülkemizde elektrikten doğalgaza, ev kiralarından gıda ürünlerine kadar her şeyin fiyatı 2021 yılına göre iki katına çıkmışken; biz özel sektör öğretmenleri hâlâ bir yıl öncesinin maaşlarıyla geçinmeye zorlanıyoruz”

Çalıştıkları kurumların yüksek karlar elde ederken öğretmenlerin görmezden gelindiğine dikkat çekilen açıklamada şunlar ifade edildi:

Özel öğretim kurumları patronları kendileri söz konusu olduğunda yeni dönem öğrenci kayıt ücretlerinde %60’lara varan ücret artışını uygun görürken; öğretmelere yoksullaşmayı, geleceksizliği, kuralsız ve güvencesiz çalışmayı dayatıyorlar”

Açıklamada velilere şu şekilde seslenildi:

“Haklı mücadelemize sizlerin de desteğini bekliyoruz. Çocuklarınızın iyi bir eğitim alabilmesi için öğretmenlerinin çalışma koşullarını sorgulayın!

2014 yılında yapılan kanun değişikliğiyle; o güne kadar devlet okullarındaki öğretmenlerle var olan maaş denkliğimiz yani, eşit işe eşit ücret hakkımız elimizden alındı. Yani son 7 yıldır maaşlarımız, patronların vicdanına terkedildi.”

Özel okullarda çalışan öğretmenlere şu şekilde seslenildi:

“Sizleri, eğitime sadece ticari bir kâr aracı gözüyle bakan patronlara karşı bir araya gelmeye, dayanışmaya, hakkımız olanı almak için birlikte hareket etmeye, örgütlenmeye çağırıyoruz!”

Eylemde “Güvencesiz gelecek istemiyoruz!”, “Köle değil, eğitimciyiz!”, “Süreli sözleşme istemiyoruz!” sloganları atıldı.