Görevden alınan temsilcilerden eylem

Dokuz işçi temsilcinin Genel-İş Sendikası’nda görevden alınması Kadıköy Belediyesi önünde yapılan eylem ile protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Şubat 2022
  • 22:15

DİSK Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube’ye bağlı ve görevden alınan dokuz işçi temsilcisi için Kadıköy Belediyesi önünde eylem gerçekleştirildi.

Direnişteyiz.org’ta yer alan habere göre eylemde söz alan Cemal Sevdasız şunları söyledi:

“Biz işçi demokrasisi işletilmesi gerektiğini söyledik. İşçi taleplerinin bizim taleplerimiz, bizim taleplerimizin de sendikanın talepleri olduğunu dile getirdik. Bunu birçok alanda dile getirmemize rağmen taleplerimiz görünmezden gelindi. Bizler bu taleplerimizi de başka platformlarda dile getirdik”

Sevdasız sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sendika, DİSK bizim evimizdir. Biz bu evden vazgeçmeyiz. Bizim evimizi işgal edenler, aslında evimizi kirletenler, DİSK’in tarihi ile dalga geçenler, sokakta kurulan DİSK’i bir şekilde manipüle edip başka yere çekenler, kendi siyasi kariyerleri uğruna DİSK’i harcayanlara izin vermeyiz.”

“Biz DİSK’e mirasını hatırlatıyoruz”

Cemal Sevdasız’dan sonra söz alan Ayşecan Ay şunları ifade etti:

Sendikanın bütün karar alma organlarında kadınların eşit temsil edilmesini istiyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz ve bunu DİSK’in içinde yapacağız. Çünkü biz buraya aitiz. Biz başkanı kadın olan sıfatı devrimci olan bir işçi konfederasyonun içinde olmaktan gurur duyuyoruz”

Ay sözlerine DİSK’in mirasını hatırlattıklarını vurgulayarak şu şekilde devam etti:

“O gurur duyduğumuz mirası hatırlamalı ve devrimciliğini göstermeli, sosyal demokratlığını göstermeli. Eğer insanlar bu sıfatları kullanıyorlarsa bu sözlerin arkasında durmalı; artık sözle gidecek yerimiz kalmadı bizim. Biz geçinemiyoruz. Artık eyleme geçilmeli. %115 enflasyon iktidarın suçu olabilir ama bizim %8 zamla geçinmeye çalışıyor olmamız maalesef başkalarının suçu.”

“O bürokratik zemini yerle yeksan edeceğiz”

Açıklama sırsında söz alan Kadıköy Belediyesi işçisi şunları ifade etti:

“Ben seçtiğim arkadaşlarımın görevden alınmasını değil, görevlerinin iade edilmesini istiyorum. Bu iade olmadığı sürece biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Burası hiç kimsenin tekelinde değil, DİSK işçilerin sendikasıdır. DİSK bürokratların sendikası değildir. O bürokratik zemini yerle yeksan edeceğiz”

Söz alan başka bir Kadıköy işçisi ise şunları vurguladı:

Genel başkanının söyleyemediği sloganları bu arkadaşlar attılar. DİSK genel başkanının ve 1 No’lu şubenin taşıyamadığı dövizleri bu arkadaşlar gökyüzüne ulaştırdılar”

Konuşmaların ardından eylem sonlandırıldı.