Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde torpil

Atama yoluyla koltuklarına oturan yandaş rektörlerin yönetimindeki üniversitelerde skandallar bitmiyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Eylül 2020
  • 17:54

Atama yoluyla koltuklarına oturan yandaş rektörlerin yönetimindeki üniversitelerde skandallar bitmiyor.

Harran Üniversitesi'ndeki adrese teslim kadro atamasının ardından son olarak Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi de torpil vakaları ile gündem oldu.

2011-2015 yılları arasında AKP milletvekilliği yapan Prof. Dr. Cem Zorlu'nun 2018 yılında rektör olarak atandığı Konya Necmettin Erbakan Üniversite'sinde yaşanan torpil, basına yansıdı. “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği” içerikli yazılı sınavından yüksek not alanların sözlü mülakattan düşük not alması, buna karşın yazılı sınavda düşük not alan yakın-hısım-akrabanın ise mülakattan yüksek not alarak görevlerinde yükselmeleri dikkat çekti.

Yazılı notu düşük olmasına karşın mülakattan yüksek not alanlar arasında Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde akademisyen olan Doç. Dr. Mustafa Kocaoğlu'nun eşi Özlem Kocaoğlu, Eğitim Fakültesi'nde akademisyen olan Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık'ın yeğeni Hamza Demirtaş ve sonuçlardan hemen bir hafta sonra görevi yükseltilen Rektör Cem Zorlu'nun hemşerisi Mehmet Saner de var. Torpille tefi ettirilen hısım-akraba tayfasının aldığı notlar ise şöyle:

Özlem Kocaoğlu, yazılı sınavdan 76 alırken mülakattan 96 puan aldı.

Hamza Demirtaş, yazılı sınavdan 66 alırken mülakattan 98 puan aldı.

Mehmet Saner, yazılı sınavdan 66 alırken mülakattan 88 puan aldı.

Üniversite yönetimi torpil iddialarını yalanlasa da Zorlu'nun rektörlük koltuğuna oturur oturmaz kadrosunu yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye İmam Hatipliler Vakfı'ndan (TİMAV) kurduğu biliniyor.

Basına yansıyan son torpil olayları Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde ve ülkedeki diğer üniversitelerde görülen münferit olaylar değildir. Gerici kadrolaşma üniversitelerde adrese teslim kadro ilanları, sözlü mülakatlar ve atamalar yoluyla yaygınlaşmaktadır.