Mücadele Birliği gözaltıları serbest bırakıldı

Mücadele Birliği 6 Ekim’de İstanbul’da ev baskınları ile gözaltına alınanların serbest bırakıldı. Adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı verildiği ifade edilirken Mücadele Birliği Platformu İHD’de basın toplantısı gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Ekim 2023
  • 18:30

Mücadele Birliği 6 Ekim’de İstanbul’da ev baskınları ile gözaltına alınanların serbest bırakıldığını duyurdu. Adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı verildiği ifade edilirken Mücadele Birliği Platformu İHD’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Mücadele Birliği şunları dedi:

“6 Ekim sabahı evlerin baskınıyla gözaltına alınan Önsöz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel, çizer Sena Şat, Mücadele Birliği Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ezgi Yergin ve Mücadele Birliği okurları Nuran Güvenilir ve Muhammed Hizmetçi serbest bırakıldı.”

Mücadele Birliği’nden basın toplantısı

Mücadele Birliği Platformu, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısında 6 Ekim’de gözaltına alınan yoldaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Toplantıda yapılan açıklamada gözaltı terörü şöyle anlatıldı:

“Haftalardır ev, parti, dernek baskınları ard arda sürüyor. Bu sefer sıra Mücadele Birliği Platformu olarak bize geldi. Evlerimiz basıldı, sabah daha gün ışımadan Mücadele Birliği bürosunun ve Ayışığı Ekin Sanat Derneği’nin kapıları kırılarak talan edildi. Platform temsilcimiz Muhammed Hizmetçi, Mücadele Birliği gazetesi yazı işleri müdürü Ezgi Yergin, Önsöz Dergisi genel yayın yönetmeni Songül Yücel, yayın kurulu üyesi Sena Şat ve Emekçi Kadınlar’dan (EKA) Nuran Güvenilir, evlerinden kör karanlıklarda gözaltına alındı.”

Dosya içeriğine dair açıklamada şunlar ifade edildi:

“Dosyada gizlilik kararı olduğu için avukat görüşlerine de 24 saat kısıtlama getirildi. Kısıtlama kararı gereği avukatlar 24 saat sonra gözaltına alınan müvekkilleri ile görüşebilseler de, dosyanın içeriği ya da nelerle suçlandığını öğrenemediler.”

Gözaltı terörünün hukuksuzluğuna da dikkat çekilen açıklama şu ifadelerle son buldu:

“Başımız dik, öfkemiz keskin, kararlılığımız net! Yolu yok ‘dişe diş, dövüşe dövüşe yürünecek’! Yürüyoruz Ve Zafere Kadar Yürüyeceğiz! Songül Yücel, Sena Şat, Nuran Güvenilir, Muhammed Hizmetçi ve Ezgi Yergin derhal serbest bırakılmalıdır!”