Metin Lokumcu unutulmadı!

Metin Lokumcu polis terörüyle katledilişinin ikinci yılında Ankara’da ilerici ve devrimci kurumlar tarafından anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Mayıs 2013
  • 19:58

Saat 18.00’de, KESK Ankara Şubeler Platformu'nun çağrısıyla, Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan kitle buradan Kocatepe’de bulunan AKP İl Binası'na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kitlesel bir katılımın olduğu yürüyüş sırasında Meşrutiyet ve Mithat Paşa caddeleri trafiğe kapatıldı. Eyleme aralarında BDSP, Partizan, ÖDP, Halkevleri, SDH, EMEP, SYKP, SDP, ESP, Kaldıraç’ın da bulunduğu birçok kurum destek verdi.

Metin Lokumcu’yu anma eylemine, polisin Taksim Gezi Parkı'nda estirdiği terör damgasını vurdu. “Her yer Taksim her yer direniş!”, “Hopa’dan Taksim’e direniş sürüyor!”, “Metin Lokumcu ölümsüzdür!”, “Katil devlet hesap verecek!” sloganları sıklıkla atıldı.

 

Her yerde kapitalizme karşı ayaktayız!”

AKP İl Binası önüne gelindiğinde kolluğun yoğun önlemleri dikkat çekti. Binaya kısa bir mesafe kala, polis barikatı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Güçleri adına KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hakan Karabey okudu. Açıklamaya Metin Lokumcu’yu anarak başlayan Karabey, son dönemde artan polis terörüne değindi ve hak arama eylemlerine tahammül edilemediğini söyledi. Üniversitelilerin, kamu emekçilerinin, işçilerin baskı ve zorbalığa karşı direndiği belirten Karabey şunları ifade etti: “Yaşamımızı teslim almaya çalışan AKP iktidarına karşı Hava-İş üyeleri direniyor, kentlerin rant alanlarına çevrilmesine karşı yoksul kent emekçileri ayakta, Taksim Gezi Parkı'nda yoldaşlarımız direniyor. Dün Hopa, bugün Taksim AKP’nin faşizmine, temsil ettiği sermaye düzenine karşı direnişin simgesidir. Buradan Taksim’de talana, yağmaya, sömürüye, baskıya, faşizme karşı direnen yoldaşlara güçlü bir selam gönderelim. AKP’nin valileri, kolluk güçleri unutmayın, artık her yerde bizler kapitalizme karşı ayaktayız!”

 

Her yer Taksim her yer direniş!”

Basın açıklamasının ardından sloganlar susmadı, Taksim Gezi Parkı'nda süren direnişe destek için Ankara Kuğulu Park'a yapılan çağrı karşılık buldu ve kitle yolu trafiğe kapatarak Kuğulu Park'a yürüdü. Yürüyüş boyunca çevreden insanların alkışlarla ve kornalarla verdiği destek coşkulu bir atmosfer yarattı. Hatta çevreden yürüyüşe katılan onlarca insan “Her yer Taksim her yer direniş!” sloganını haykırdı. Ardından Kuğulu Park'a ulaşılarak burada bekleyişi sürdüren kitle ile buluşuldu. Parkta CHP kitlesinin belirgin bir ağırlığı söz konusuydu. Bunun üzerine devrimci ve ilerici güçler tarafından Tunalı Hilmi Caddesi trafiğe kapatıldı. Kızılay'a yürümek isteyen kitleye ise polis saldırması üzerine çatışma çıktı. Kitle dağıldı fakat Güvenpark'ta yeniden toplanma çağrısı yapıldı.

Haberi yayına hazırladığımız sırada devam eden eylemin sabaha kadar süreceği ifade ediliyor.

Kızıl Bayrak / Ankara