Koruma altındaki çocuklara istismar

Biri koruma altında olan 17 yaşındaki iki kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. Koruma altındaki çocuğa istismar ettiği görüntülerle şantaj yapan kişinin Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nde psikolog olarak çalıştığı ortaya çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Mart 2024
  • 17:30

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, 17 yaşındaki çocuk ailesinin talebi ile Yalova Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı İlkadım birimine teslim edildi. 

Dinçer Gökçe'nin Halk TV’de yer alan haberine göre, 22 Haziran- 26 Ağustos 2023 tarihleri arasında bu birimin koruması altında olan çocuğun, en az iki kişinin cinsel istismarı ve şantajına maruz kaldığı anlaşıldı.

İddianameye göre çocuğa yönelik istismarda bulunan isimlerden biri, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nde psikolog olarak çalışan Enes Çelik. Çelik’in en az 4-5 kez cinsel istismarına maruz kalan çocuk, bu kişinin şantajına da maruz kaldı. 

Çelik, istismar ettiği çocuğun görüntülerini de kendisi ile birlikte olması için şantaj amaçlı kullandı.

Dosyaya göre çocuğa yönelik istismarda bulunan bir diğer isim ise Yalova’daki bir güzellik merkezinde yönetici olarak çalışan Muhammet Salda oldu. Salda, işe ihtiyacı olduğunu belirten çocuğa yardımcı olabileceğini söyledi. 

Devam eden süreçte Salda, evine çağırdığı çocuğu istismar etti. Salda, bu esnada görüntü kaydı da yaptı. Salda, elde ettiği görüntüyü çocuğa karşı şantaj amaçlı kullandı. 

İstismar edilen çocuk yaşadıklarını isim isim not aldı.

İddianamede yer alan bilgiye göre, çocuğun yaşadığı dehşetin bir benzerini yaşıtı bir başka kız çocuğu da yaşadı. Diğer çocuğu nitelikli cinsel istismarla suçlanan kişilerden biri yine Muhammet Salda ve Yalova’da dövmecilik yapan Ercan B. oldu.

Soruşturma sürecinde cep telefonuna el konulan Enes Çelik’in, “cinsel suçlarda tutukluluk”, “18 yaşından küçük kız çocuğu ile cinsel birliktelik yaşamanın cezası” yanı sıra cep telefonundan silinen fotoğraf ve mesajların kurtarılıp kurtarılamayacağı şeklinde bir dizi sorunun yanıtını internette aradığı anlaşıldı.

Üç sanık hakkında çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “Kişiyi hürriyetinden alıkoyma”, “şantaj” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından dava açıldı. 

Enes Çelik ve Muhammet Salda tutuklandı. Ercan B.’nin ise tutuksuz durumda olduğu anlaşıldı. Sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.