İstismar faili müdür serbest bırakıldı

Elâzığ’da 8 öğrenciyi istismar etmekle suçlandığı için gözaltına alınan lise müdürü G.C. bir gün sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Nisan 2024
  • 19:50

Elâzığ’da bir lisede okuyan öğrenci, okul müdürü G.C.’nin kendisini taciz ettiğini belirterek CİMER’e şikayette bulundu. Olayın duyulmasıyla 7 öğrenci daha şikâyette bulunarak okul müdürünün kendilerini taciz ettiğini belirtti. 28 Mart’ta gözaltına alınan G.C., 29 Mart’ta çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı. 

Soruşturmaya müdahil olan Elâzığ Barosu avukatlarından Eda Vural çocukların beyanlarının ardından okul müdürünün gözaltına alındığını ve mahkemeye sevk edildiğini belirtti. Vural şöyle devam etti:

“Şüphelinin tutuklamaya sevki çok manidar; mesai saatinin bitiminde şüpheli 17.05’te nöbetçi mahkemeye sevk ediliyor ve nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. İddialar çok ciddi olmasına rağmen ve ceza kanununa göre katalog suç olarak tabir edilen suçlardan olmasına rağmen nöbetçi mahkeme tarafından tutuklama talebi reddedildi.”

Savcılığın 4 gün sessiz kalarak 5’inci gün yaptığı itirazın da reddedildiğini belirten Vural “Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi açısından tutuklanmanın zorunluluk olduğu hukuken çok açıktır” dedi

Vural şunları vurguladı:

“Bu aşamada dosyada delillerin karartılma ihtimali, özellikle şüphelinin müştekileri, tanık beyanlarını etkileme ihtimali çok yüksek olmasına rağmen yargı makamları tarafından tutuklama tedbirine başvurulmadı. Dosyada gizlilik tedbirine başvuruldu. Bu da dosyadaki delillerin karartılma ihtimalinin var olduğunun göstergesidir. Bu şüphe mevcut olmasına rağmen hala şüpheli hakkında bir tutuklama yapılmadı. Biz yargılamanın sağlıklı yapılması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması açısından en azından müşteki ve tanıklara baskı yapılmasının önüne geçilmesinin ardından, tutuklamanın tedbiren uygulanmasını Adalet Bakanlığı’ndan ivedi olarak talep ediyoruz.”