Kokuşmuş burjuva siyasetinin resmidir!

Son dönemde meydana gelen başka pek çok rezaletin yanı sıra bu buluşma, Türkiye’nin burjuva siyasetinin nasıl bir çürüme ve kokuşma içinde olduğunun ibret verici portresi olmuştur.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Ekim 2020
  • 16:52

Geçen hafta, işkenceciliğiyle maruf bir polis tarafından sosyal medyadan servis edilen bir fotoğrafta kontr-gerillanın en eli kanlı dört şefinin buluştuğu mesajı verildi. Fotoğraf karesinde organize suç örgütü şefi Alaattin Çakıcı, eski polis şefi ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Albay Korkut Eken yan yana duruyordu. 

Fotoğrafın yayınlanması farklı yorumlara/tartışmalara neden oldu. Yorumlardan bağımsız olarak ortada net olan bir şey vardır: Kontr-gerilla ayakta ve işinin başındadır. 

Dört eli kanlı çete başı işledikleri cinayetlerden dolayı göstermelik de olsa bir süre hapiste tutulmuş, ardından peş peşe salınmıştı. En uzun süre yatan ise, organize suç örgütü şefi A. Çakıcı’dır. Ancak yatmasının nedeni devlet adına işlediği cinayetler değil, diğer kirli-kanlı işleridir. Nitekim AKP-MHP koalisyonu, geçen Nisan ayında bu çete başını özel bir düzenleme ile hapisten salmıştı.

Bu dörtlü, dinci-faşist AKP-MHP rejiminin “en kıymetlileri” arasında yer alıyor. Bu tablo, yıllar boyunca “AB’ye katılım, ileri demokrasi, askeri vesayeti bitirmek, derin devleti tasfiye etmek, cuntacıları yargılamak” bir yığın palavra etrafında propaganda yapan rejimin, nasıl da kanlı-karanlık işlerin dip çukurunda olduğunu gözler önüne sermişti. 

AKP-MHP rejiminde çürüme son noktaya varmış bulunuyor. Bu hayatın farklı alanından yansıyan iğrençliklerle her gün gözler önüne seriliyor. İktidar partilerinin bu durumu elbette şaşırtıcı da değil. Zira hem AKP’nin hem MHP’nin şefleri siyasi alana çıktıkları andan itibaren kontr-gerilla ve CIA’nın güdümünde tetikçilik yapmışlardır.   

Saray rejiminin partileri böyle de, ana muhalefet partisi CHP ne durumda? Güya sosyal-demokrat olan bu partinin de çürümenin dip çukuruna doğru yuvarlandığını gösteren emareler var. 

Dörtlünün organize suç örgüt şefi olan A. Çakıcı, CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti. “İki yakın dost” oldukları öğrenilen bu iki zat, ziyarette çekilen fotoğrafları sosyal medyada paylaştılar, buluşmadan duydukları memnuniyeti iftiharla kamuoyuna sundular. 

Organize suç örgütü şefi, yanına müritlerini alarak CHP’li Başkanı makamında ziyaret ediyor. Ortak pozlar veriyorlar. Sosyal-demokrat başkan, Mustafa Kemal’in orijinal bir fotoğrafını organize suç örgütü şefine iftiharla takdim ediyor. “Gürkan Başkan” sosyal medyada şu paylaşımı yapıyor: “Sayın Alaattin Çakıcı, Belediyemizdeki Ulu Önderin 4 gece konakladığı Atatürk Odası'nı ve bizleri ziyaret etti. Kendilerine Atatürk portresi ve Belediyemiz tarafından basılan Nutuk kitabını hediye ettik.”

“Yakın dost” olan ikilinin buluşması ‘olağan’ bir haber şeklinde neredeyse bütün sitelerde yayınlanıyor. Son dönemde meydana gelen başka pek çok rezaletin yanı sıra bu buluşma, Türkiye’nin burjuva siyasetinin nasıl bir çürüme ve kokuşma içinde olduğunun ibret verici portresi olmuştur. 

‘Siyaset yoğunlaşmış ekonomidir.’ Kokuşmuş kapitalizmin, kokuşmuş burjuvazinin, kokuşmuş siyasetinin egemen olduğu dönemlerde olduğumuz bu buluşmayla açık bir şekilde ortaya serilmiştir.