Kayyım saldırısı protestoları 2. gününde

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atama kararına karşı başlatılan protesto eylemleri polis terörüne rağmen 2. gününde de devam etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Haziran 2024
  • 20:00

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınması ardından kayyım atamasına karşı başlatılan protesto eylemleri 2. gününde de devam etti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Hakkari’deki eylemde kent merkezinden belediye binasına yapılan yürüyüşe polis saldırdı. Polis saldırısı sonrası kentin ara sokaklarında halk direnişe geçti. Milletvekilleri de ara sokaklara dağılarak, farklı kollardan yürüyüş gerçekleştirdi. Mahalle aralarında protestolar sürdü.

Belediye önlerinde nöbet eylemleri Siirt, Batman’da da yapılırken TBMM’de ise meclis kürsüsünde DEM Parti’li milletvekilleri nöbet eylemine başladı.

DEM Parti Muş İl Örgütü, parti binası önünde basın açıklaması yaptı.

DEM Parti Ankara İl Örgütü, Meclis’in Dikmen Kapısı’nda basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. Kitle bir süre polisin engeliyle karşılaştı. Bu sırada bazı gazeteciler polisler tarafından darp edildi. Ardından açıklama yapıldı.

Diyarbakır’da Amed Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. Polisler tarafından ablukaya alınan kitleye, valilik yasağı gerekçe gösterildi. Duruma tepki gösteren kitle, ablukayı alkış ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla protesto etti. Polisler tarafından gazetecilerin çekim yapması da kalkanlarla engellenmek istendi. Kitlenin kararlı duruşu sonrasında açıklama yapıldı.

Ayrıca Diyarbakır Büyükşehir, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir, Sur, Bismil belediye binaları önünde nöbet eylemi başladı.

İstanbul Kadıköy’de yapılan eylemle kayyım saldırısı protesto edildi. Basın açıklamasını okuyan DEM Parti Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Serap Borucu, Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın milyonların iradesi olduğunu vurgulayarak, sömürge valisini kabul etmeyeceklerini söyledi.

DEM Parti, Mersin’de Hakkari halkının iradesinin gaspına karşı “Kayyum siyasetine karşı nöbetteyiz” diyerek Akdeniz Belediyesi binası önünde adalet nöbeti başlattı