Kadın gazetecilere tehdit

Gazeteci Seyhan Avşar ve Hale Gönültaş ölümle tehdit edildiğini duyurdu. Gazeteci Eylem Yılmaz online tacize uğradığını belirtti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Mayıs 2022
  • 10:50

Gazeteci Seyhan Avşar 'Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığı ve uzun yıllardır istihbarata çalıştığını yazdığım için' tehdit edildiğini söyledi. Hale Gönültaş ölümle tehdit edildiğini, gazeteci Eylem Yılmaz online tacizi duyurdu.

Çakıcı’nın adamlarının tehdidi

Gazeteci Seyhan Avşar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla tehdit edildiğini açıkladı. Avşar, pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağını da kaydetti. Gazeteci Avşar, başına herhangi bir şey geldiğinde sorumluların belli olduğunu da belirtti. Avşar'ın paylaşımında şunları söyledi:

“Alaattin Çakıcı’nın adamlarından Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığı ve ifadesinde uzun yıllardır istihbarata çalıştığını yazdığım için tehdit ediliyorum. Pazartesi suç duyurusunda bulunacağım. Ancak başıma bir şey gelirse sorumluları bellidir bilinsin isterim.”

Gazeteci Hale Gönültaş’ta tehdidi şu ifadelerle duyurdu:

“Tevhid Grubu'ndan gelen tehdit içeren arama ve  tacizleri görünür kılmadım.

Lakin söz konusu grubun sosyal medya üzerinden ismimi hedef göstererek başlattığı kampanya riskli bir sürece doğru ilerlemektedir.”

Gazeteci Eylem Emel Yılmaz ise tacizi şu ifadeleri kullanarak duyurdu:

“Sosyal medyadan numarama kadar bulabildiği her yerden beni taciz eden bir sapık var. Engellemek durdurmuyor. Bugün başka bir numaradan yine rahatsız etti. Suç duyurusunda bulunacağım ama ölüm tehditlerine bile bir işlem yapılmıyorken buna ne yapılır bilmiyorum. Korkmaya başladım...”

RFS’den paylaşım

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkçe sosyal medya hesabında şu ifadelerle paylaşım yaptı:

“RSF’den Erol Önderoğlu: @hale_gonultas, @seyhanavsar, @eylm_ylmaz… Birkaç saatte üç #kadın #gazeteci olumsuzlukların üzerine gittikleri için #online ortamda tehdit edildiklerini duyurdu. Yeter artık! Yetkilileri kabul edilemez bu duruma daha fazla seyirci kalmamaya çağırıyoruz.”