İzmir’de TTB ile dayanışma

İzmir Tabip Odası’nın çağrısıyla 1 Aralık Cuma günü saat 18.30'da TTB önünde merkez konseyi üyelerinin görevden alınması protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Aralık 2023
  • 08:54

İzmir Tabip Odası’nın çağrısıyla 1 Aralık Cuma günü saat 18.30'da TTB önünde merkez konseyi üyelerinin görevden alınması protesto edildi.

Basın açıklamasından önce ilk konuşmayı İzmir Barosu yönetim kurulu adına Zöhre Dalkıran yaptı ve şunları dedi:

“Hiçbir demokratik toplumda hukuk devletinde kabulü mümkün olmayan bir karar vererek hukuk , yargı eliyle darbeler devam ettiğini görmekteyiz. İzmir Barosu, tüm barolar ve barolar birliği olarak yapılan darbelerin hep karşısında olduk. Anti demokratik uygulamaları kabul etmedik bundan sonrada kabul etmeyeceğiz. TTB’nin yanındayız ve mücadelemizi birlikte sürdüreceğiz.”

Ardından basın açıklamasını İzmir Tabip Odası genel sekreteri Yüce Ayhan okudu.  Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Siyasi iktidarın meslek örgütlerine yönelik tek tipleştirme ve kendi görüşlerine göre uyarlama emellerinin bir tezahürü olan bu kararın hukukun ötesinde bir sürecin sonucu olduğuna inanıyoruz. Bu karara gerekçe olarak merkez konseyin faaliyetlerinde kanunla belirlenmiş sınırların ötesine geçmiş olduğu iddiası esas alınmıştır.”

Ayhan TTB’nin görev kapsamı, kuruluş kanunu olan 6023 sayılı yasa ile tanımlanmış olduğunu ifade etti v devamında şunları söyledi:

“Bizler mesleğe başlarken bir and içtik: Tıbbi bilgilerimizi hastaların yararına ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için paylaşacağımıza, tehdit ediliyor olsak bile tıbbi bilgimizi, insan haklarını ve bireysel özgürlükleri çiğnemek için kullanmayacağımıza, özgürce ve onurumuz üzerine and içtik. Susmadık, susmayacağız… Korkmadık, korkmayacağız. Tehdit altında olsak bile hekimlik yapmaya, iyi hekimlik değerlerini savunmaya, bu topluma ve bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Konuşmanın ardından desteğe gelen kurum temsilcileri söz alarak TTB ile dayanışma içinde olduklarını belirtti. KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir, SES İzmir 1 No’lu Şube Sekreteri Günseli Uğur’un yanı sıra EMEP, HEDEP, Halkların Köprüsü Derneği adına konuşmalar yapıldı.

Konuşmaların ardından açıklama bitirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir