İzmir'de Sivas Katliamı lanetlendi!

İzmir'de 2 Temmuz anması Alsancak Kültür Merkezi önünde saat: 18.00'da başladı. Basın açıklamasına geçilmeden önce bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Temmuz 2022
  • 23:15

İzmir'de Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir bileşenlerinin çağrısı ile ilerici, demokrat, devrimci kurum ve siyasi partilerin katıldığı eylem, Alsancak Kültür Merkezi önünde saat: 18.00’da başladı. Basın açıklamasına geçilmeden önce bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi ve Sivas'ta katledilenlerin tek tek isimleri okunarak “burada” denildi.

Ardından ilk konuşmayı İzmir Emek ve Demokrasi güçleri adına KESK dönem sözcüsü Bülent Karakaş konuşma yaptı. Karakuş konuşmasında şunları söyledi: “Temmuz 1993’te yaşanan Sivas Katliamının üzerinden tam 29 yıl geçti. Bu katliamın karanlık dehlizlerde planlanıp hayata geçirildiğini biliyoruz. Bu katliamda ateş sadece Madımak Oteli’ne değil yüreklerimize düştü! 29 yıldır yüreklerimiz yanmaya devam ediyor…”

Ardından basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasında ise şunlar ifade edildi:

“1993 yılında, Sivas merkezde yapılması planlanan 4. anma etkinlikleri, program dahilinde devam ediyorken; gerici faşistler tarafından, günler öncesinden başlayan provokasyonlar sonuç vermiş ve devletin kolluk güçleri gözetiminde madımak oteline doğru yürüyüşe geçen, kışkırtılmış, gerici ve yobaz kalabalık oteli ablukaya almıştır. Gözü dönmüş kalabalığa sekiz saat boyunca hiçbir müdahalede bulunulmamıştır. Hafızalarımızdan asla silinmeyecek slogan ve sevinç naraları eşliğinde otel ateşe verilerek 33 aydınımız, ozanımız, sanatçımız, semahçımız, gencimiz birlikte 2 otel görevlisi de diri diri yakılarak katledilmiştir dendi. Katliamın ardından göstermelik gözaltılar ve tutuklamalar yapılmış ancak gerçek failler korunmuştur. İnsanlık suçu olan Sivas’a katliamı zaman aşımına uğratılarak gerçek sorumluların yargılanmasının önü kesilmiştir.”

Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

Kızıl Bayrak / İzmir