İzmir Barosu’ndan eylem

İzmir Barosu çoklu baro sistemine karşı 29 Haziran'a oturma eylemi gerçekleştirdi. Baro'nun yapmak istediği yürüyüş ise polis tarafından engellendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Haziran 2020
  • 15:14

İzmir Barosu, baroların işleyişini değiştirmeyi ön gören yasa tasarısına karşı "savunma susturulamaz” çağrısı ile 29 Haziran Pazartesi günü saat 19.00’da Alsancak Baro binasının önünden Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne yürüyüş yapma kararı almıştı.

İzmir emniyeti ise İzmir Barosu’nun dört tarafını çevik kuvvet, panzer ve tomalarla abluka altına alarak yürüyüşe izin vermeyeceğini açıkladı. Baro başkanı Özkan Yücel, yürüyüşe izin verilene kadar baro önünde oturma eylemi yapılacağını ve burayı terk etmeyeceklerini açıkladı. Baro yönetim kurulu sosyal medyadan ve WhatsApp üzerinden avukatları baro önündeki eyleme çağırdı. Baro önüne gelen avukatlar ve desteğe gelenlerle oturma eylemi yapıldı.

Kitleye açıklama yapan Özkan Yücel “22 Haziran’da Ankara’da baro başkanlarının önünü kapatan zihniyet ile bugün burada bize barikat kuran, yürüyüşümüzü engelleyen zihniyet aynıdır. Pandemi nedeniyle sosyal mesafeyi bahane eden emniyet güçlerinin, 3 taraftan barikat kurarak bizleri buraya sıkıştırarak söylediklerinin bir inandırıcılığı yoktur. Biz savunmayı savunmaya devam edeceğiz, çoklu baro sistemini kabul etmeyeceğiz” dedi. Yücel’in konuşmasının ardından marşlar, alkış ve sloganlar ile coşkulu bir şekil oturma eylemi devam etti.

Özkan Yücel avukatlara ve desteğe gelenlere "yarın mecliste çoklu baro sistemi görüşülecek” diyerek kendisinin de Ankara’ya gideceğini açıkladı. Gece saat 23.00’a kadar süren oturma eyleminden sonra 30 Haziran Salı akşamı saat 19.00’da tüm meslektaşlarını baro önüne çağırdı. 30 Haziran’da da oturma eylemi yapacaklarını ifade eden Yücel, “baro önüne gelen avukat arkadaşlarımız hazırlıklı gelsinler, valizleriyle gelsinler, her an Ankara’ya çağıra biliriz” dedi. Kitle saat 23.00’dan itibaren baro önünden ayrılmaya başladı.

Kızıl Bayrak / İzmir