Sefaköy
Sınıf devrimcileri Denizlerin katledilişinin 50. yılında Sefaköy’de söyleşi gerçekleştirdi.
Söyleşi öncesi ‘71 devrimci kopuşunu anlatan sinevizyon izlendi. Ardından yapılan açılış konuşmasında Denizlerin mirasının hala mücadeleye ışık tuttuğu vurgulandı. ’71 devrimci kopuşunun önemi üzerinde duruldu. Sermaye devletinin ‘71 devrimci çıkışından duyduğu korkuyla katliamları devreye soktuğu ifade edildi. Onların mirasına sahip çıkmanın yolunun onların mirasını daha da ileriye taşımaktan geçtiği belirtildi. Bunun da ancak işçi sınıfı devrimciliğini ete kemiğe büründürmekten, devrimci bir sınıf hareketi yaratmaktan geçtiği söylendi.
Açılış konuşmasının ardından Denizlerin bıraktığı mirasın önemi ve bugün yapılması gerekenler üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.
Söyleşinin ardından 1 Mayıs değerlendirmesi ve önümüzdeki süreç üzerine planlamalar yapıldı.
Sarıgazi
Sarıgazi’de Denizler’in katledilişinin 50. yılı vesilesiyle anma ve 71 devrimci çıkışı üzerine seminer yapıldı.
Seminer “Deniz’i, Yusuf’u, Hüseyin’i anmak onların sadece vahşice katledilmelerini anlatmak değil, onların mücadelesini ileri taşımaktan geçer” sözleriyle başladı. Ardından Türkiye devrim tarihinin kısa bir anlatımıyla devam edildi. 60’lı yıllarda başlayan sınıf, gençlik ve kitle hareketinin kitleselleşmesi ve düzenden kopuşu üzerine duruldu. 50 yılın çağrısının “Düzene karşı devrim!” olduğu belirtilerek, bu çıkışı daha ileri taşıyabilmek için devrimci parti ve önderliğin önemi anlatıldı.
Serbest bölümde Türkiye’de sosyalizmin gelişimi, aydınlanmacılık ve parlamento üzerine konuşmalar yapıldı. ‘71 çıkışının devrimci önderlerinin düzenden kopuşu simgelediği gibi, düzene karşı başeğmezliğin, siper yoldaşlığının ve davaya inanmışlığın temsilcileri olduğu belirtildi. Anma ve seminer programı, düzene karşı devrim iddiasını ete kemiğe büründürmek için Denizler gibi cüretkâr, mücadeleye bağlı ve örgütlü olma çağrısı yapılarak bitirildi.
Kızıl Bayrak / Küçükçekmece-Sarıgazi