“İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”

Gazi Mahallesi’nde Filistin ve Rojava'yla dayanışma eylemine yönelik polis saldırganlığına ilişkin basın toplantısı yapıldı ve Proleter Devrimci Duruş'tan Çağdaş Büyükbaş konuştu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Kasım 2023
  • 15:23

Gazi Mahallesi’nde Filistin ve Rojava'yla dayanışma eylemine yönelik polis saldırganlığına ilişkin basın toplantısı yapıldı ve Proleter Devrimci Duruş'tan Çağdaş Büyükbaş konuştu.

Filistin ve Rojava halklarıyla dayanışmak için 1 Kasım günü Gazi Mahallesinde yapılmak istenen eyleme polis saldırmış, 17 kişi işkenceyle gözaltına alınmıştı. Polis saldırısına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı yapıldı.

“Baskılar bizi yıldıramaz! İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” yazılı ozalitin asıldığı toplantıda gözaltına alınanlar adına Proleter Devrimci Duruş'tan Çağdaş Büyükbaş konuştu. Büyükbaş 1 Kasım günü Gazi Mahallesi'nde yapmak istedikleri eylem öncesi Sultangazi Kaymakamlığı'nın yasaklama kararı alarak tüm ilçeyi polis kuşatmasına aldığını ifade etti. Bu ablukaya rağmen eylem yerinde toplanarak eylemi yapma iradesini gösterdiklerini belirten Büyükbaş, polisin eylem yasağını gerekçe göstererek etrafını sardıklarını ve işkenceyle kendilerini gözaltına aldığını belirtti.

Gözaltı işlemi sırasında polisin yoğun işkence uyguladığını ifade eden Büyükbaş, hastaneye götürüldüklerinde darp raporu almalarının da engellenmeye çalışıldığını aktardı.

Polisin toplu muayene dayatmasında bulunduğunu kaydeden Büyükbaş, itirazları sonucu ayrı ayrı muayene edilerek işkencenin darp raporuna geçirildiğini vurguladı. Kendilerine tomografi de çekildiğini ve herkesin işkence sonucu yaralandığını dile getiren Büyükbaş şöyle devam etti:

“Aslında bu yapılan saldırının AKP hükümetinin ne kadar ikiyüzlüce davrandığının göstergesi olduğunu gördük. Kendileri Filistin'le ilgili bir eylem yaparken ya da İslamcılar, gericiler yaparken bir sakınca görmezken söz konusu devrimciler, demokratlar, yurtseverler olunca vahşice saldırıyorlar.

Biz her koşulda eylemlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Herhangi bir işkence, gözaltı, tutuklama da olsa biz geri adım atmayacağız ve her koşulda sokaklarda olmaya devam edeceğiz.”