Gözaltında taciz ve ölüm tehdidi

Av. Doğa İncesu, müvekkili Eda Kaya’nın Maslak İl Jandarma Komutanlığı'nda başkalarının üzerine ifade vermeyi kabul etmediği için cinsel tacize uğradığını ve ölümle tehdit edildiğini duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Aralık 2023
  • 11:30

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Av. Doğa İncesu, müvekkili Eda Kaya’nın Maslak İl Jandarma Komutanlığı'nda başkalarının üzerine ifade vermeyi kabul etmediği için cinsel tacize uğradığını ve ölümle tehdit edildiğini duyurdu. Konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını belirten İncesu, Kaya’nın yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

“Müvekkilimiz Eda Kaya; 30/11/2023 tarihinde Çağlayan Adliyesi önünden gözaltına alınmış ve Zekeriyaköy Jandarma Karakoluna götürülmüştür. Geceyi gözaltında geçiren müvekkilimiz, ertesi gün sabah (01/12/2023) saat 9.30 sıralarında Maslak İl Jandarma Komutanlığına götürülmüş ve 2. Katta bulunan ‘TEM Şube’ Müdürlüğü’ne çıkartılmıştır. Müvekkil bu kattaki odalardan birinde beklerken; kendilerini istihbaratçı olarak tanıtan iki kişi odaya girmiş ve diğer herkesi çıkarmıştır.”

“Müvekkilimin yaşamı tehlikededir”

İncesu, kendilerini istihbaratçı olarak tanıtan iki sivil kişinin Eda Kaya’nın özel hayatına, aile ve arkadaşlarına ilişkin tehditler savurduğunu ve cinsel tacizde bulunduğunu belirtti.

 İncesu şöyle devam etti:

“Müvekkilin başka kişiler aleyhinde ifade vermesini isteyen bu şahıs, 1.5 yıl önce müvekkil gözaltına alındığı zaman da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine gelmiş, müvekkil tutuklandıktan sonra da Silivri (Marmara) Kapalı Hapishanesine giderek aynı şekilde, elinde özel görüntülerinin bulunduğunu söyleyerek, şantaj yapmıştır.

Müvekkil Eda Kaya’nın yaşadığı olaylar, baştan aşağı psikolojik işkencedir; cinsel taciz, tehdit, şantaj ve hakaret içeren fiilerle müvekkilin başka insanlar aleyhine ifade vermesini isteyen bu kişiler hakkında 01/12/2023 tarihinde (müvekkilin serbest bırakıldığı gün) suç duyurusunda bulunduk.”

“Müvekkilimin yaşamı tehlikededir” diyen İncesu söz konusu şahsın Kaya’ya yönelik “seninle daha sonra görüşeceğiz” tehditlerini hatırlattı.