İkitelli’de katliam protesto edildi

İkitelli’de HDP’ye dönük saldırı ve Deniz Poyraz’ın öldürülmesi protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Haziran 2021
  • 21:40

İstanbul İkitelli’de HDP Küçükçekmece ilçe örgütünün çağrısı ile katliam protesto edildi. Yoğun polis ablukasına rağmen, Atatürk Mahallesi girişinde yapılan eylemde “Deniz Poyraz ölümsüzdür” şiarlı pankart açıldı. Ayrıca Kürtçe yazılı pankartta açıldı.

Basın açıklaması öncesinde konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada şunlar ifade edildi:

“ HDP bu topraklarda yaşayan bir partidir. HDP aynı zamanda İkizdere ki köylülerin sessidir. Somadaki madencilerin sesidir. Belediye işçilerinin sesidir. Kadın cinayetlerinde öldürülen kadınların sessidir. SML Etikette direnen direnişçilerin sesidir. HDP bu coğrafyada yaşayan tüm ezilenlerin sesidir. HDP katılamaz.”

Konuşmanın ardından HDP Küçükçekmece ilçe örgütü adına basın açıklaması okudu ve şunlar vurgulandı:

“ Dün Türkiye siyasi tarihinin karanlık ve alçakça saldırılarından biri daha gerçekleştirildi. İzmir il binamıza yönelik yapılan katliam girişiminde parti üyemiz, yoldaşımız Deniz Poyraz katledildi.

 İzmir il binamıza yapılan planlı ve sistematik katliam girişim, kaostan beslenen iktidarın yarattığı siyasi iklimin sonuçlarından biridir. İktidarın, partimizi hedef haline getirmesinin ardından saldırıların gerçekleşmesi bir tesadüf değil, siyasi bir iradenin zeminini sağladığı planlı saldırılara işaret etmektedir.”

Açıklamanın devamında mücadele ve dayanışma vurgusu yapılarak şunlar belirtildi:

“Yargının gözlerini ve kulaklarını kapattığı, medyanın ve bürokrasinin suç ortaklıkları kurduğu, mafya-siyaset- devlet üçgeninin yeni versiyonlarının hayata geçirildiği, iktidar blokunun suç işlemeyi teşvik ettiği bu ortamda, demokratik ve özgür bir geleceği ancak bir araya gelerek inşa edebiliriz.

Deniz ve binlerce yoldaşımızın mücadelesine yakışır bir şekilde bu ülkeyi barışı ve demokrasiyi getirene kadar bi an bile olsun duraksamadan onurlu ve haklı yürüyüşümüze devam edeceğiz.

Gün susma günü değil gün faşizme karşı bir arada durma, kenetlenme ve haykırma günüdür”

Açıklama boyunca “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür!”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak!”, “Direne direne kazanacağız!”, “ HDP halktır kapatılamaz!” sloganları atıldı.

Mahalle çevresi çok yoğun bir şekilde polis ablukası altındaydı.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci Yolda Özgürlük, Devrimci Parti, EMEP, Halkevleri, Proleter Devrimci Duruş açıklamaya katıldı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece