İkitelli’de 2 Temmuz eylemi

İkitelli Atatürk Mahallesi girişinde Sivas Katliamı’nın 30. yıldönümünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Temmuz 2023
  • 21:00

İkitelli Atatürk Mahallesi girişinde Sivas katliamının 30. yıldönümünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında “2 Temmuz Sivas katliamını unutmadık, unutturmayacağız!” pankartı açıldı. Eylem Sivas katliamında hayatlarını yitirenler adına saygı duruşu ile başladı. Yapılan açılış konuşmasının ardından ortak basın metni okundu.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

30 yıl önce, 2 Temmuz 1993’ta, Sivas’ta, birçok ilerici aydın, yazar ve mücadeleci insanın aralarında bulunduğu çoğu Alevi olan 35 can, mezhepçi ve faşist motivasyonla gözü dönmüş bir güruh tarafından yakılarak katledildi. Bu katliam ne münferit bir olaydı ne de tahrik sonucu gerçekleşmişti.

Açıklamanın devamında ise şunlar vurgulandı:

Devlet katliamı ilk günden sahiplenmiştir. Yıllar içinde ise Sivas katliamı davasını zamanaşımına uğratarak, katilleri bir bir salarak bu sahiplenmeyi sürdürmüştür. 30 yıldır katliamcılar değil katliama uğrayanlar suçlu muamelesi görmüştür. Madımak anmaları yasaklanmış, eylemler saldırıya uğramış, Alevi örgütleri baskı altında tutulmuştur. Sivas katliamının 30. yıl dönümünde genel manzara bu şekildedir. Alevi toplumu katliamın hesabının sorulmadığı gibi katliamcıların el üstünde tutulduğu bir düzende, Sivas katliamı davası zamanaşımına uğradığında 'hayırlı uğurlu olsun' diyen Erdoğan’ın iktidarı altında haklı olarak nefsi müdafaa halindedir.”

Eylem boyunca “Katillerden hesabı emekçiler soracak!”, “Sivas’ın hesabı sorulacak!”, “Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları atıldı.

Eylemi Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci İşçi Partisi, Dostluk ve Kültür Derneği, Halkların Demokratik Kongresi ve Proleter Devrimci Duruş birlikte örgütledi. Açıklamaya Komün de katılarak destek verdi.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece