Hüseyin yoldaş mezarı başında anıldı

Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) üyesi Hüseyin Temiz, ölümünün 5. yılında mezarı başında yapılan etkinlikle anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Mart 2014
  • 17:50

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Hüseyin Temiz için mezar başında bir anma gerçekleştirdi.

Anma için Yenibosna Mezarlığı önünde biraraya gelindi. Mezarlık girişinde oluşturulan kortejin en önünde Hüseyin Temiz’in fotoğrafı ve “Devrimciler ölmez devrim davası yenilmezdir!” pankartı yer aldı. Kızıl flamaların da taşındığı anma boyunca, “Hüseyin yoldaş ölümsüzdür!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Parti sınıf devrim sosyalizm!”, “Yeni Ekimler için ileri!”, “Partiyi kazandık partiyle kazanacağız!” sloganları atıldı.

Mezarlık giriş kapısından Temiz’in mezarına kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından anma programına geçildi. Mezar başında, ölümünün 4. yılında Hüseyin Temiz’i anmak için biraraya gelindiği belirtildikten sonra tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından bir yoldaşı konuşma yaparak, Temiz’in yaşamı ve sosyalizm mücadelesinden kesitlerle devrimci kimliği anlatıldı.

Hayatını devrim ve sosyalizm davasına adamış yiğit bir proleter devrimci olduğu belirtilen konuşmada şunlar söylendi: “Genç yaşta, daha lise yıllarında devrimci mücadele içerisinde yer alan Hüseyin Hoca başlattığı bu uzun yürüyüşü devrimci bir işçi olarak mücadele içerisinde soluklu ve sabırlı bir şekilde ölene kadar sürdürerek örnek bir pratik sergiledi.”

Temiz için şunlar ifade edildi: “Devrim ve sosyalizm mücadelesi, onun gibi sınıf bilinçli devrimci öncü işçilerin özverili mücadeleleriyle büyüyecektir. Hüseyin Hoca’nın döne döne her fırsatta hatırlattığı sorumlulukları bir an bile aklımızdan çıkarmadan yol yürüyebilirsek bu mücadele ileriye taşınacaktır.”

Konuşma Temiz’in mücadelesi anılarak sonlandırıldı.

Konuşmanın ardından Sefaköy İşçi Kültür Evi Müzik ve Şiir Topluluğu bir dinleti sundu. Topluluk konuşmasının ardından türkülerini ve marşlarını Hüseyin Temiz için söylediler. Ümraniye Emekçi Kadın Komisyonu Şiir Topluluğu da Temiz için hazırladıkları bir şiiri sundu. Anma atılan sloganlar ile sonlandırıldı.

Anmada, yaşamını yitiren Berkin Elvan da anılarak “Berkin Elvan ölümsüzdür!”, “Katil devlet hesap verecek!” sloganları atıldı. Ardından Adli Tıp önündeki bekleyiş noktasına yürüyüş yapılarak ziyarette bulunuldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul