Hüseyin Temiz mezarı başında anıldı

Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) üyesi Hüseyin Temiz ölümünün 8. yılında mezarı başında anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Mart 2017
  • 18:49

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) işçi sınıfının komünist neferi, Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) üyesi Hüseyin Temiz’i, ölümünün 8. yılında mezarı başında andı.

Yenibosna Mezarlığı girişinde bir araya gelen sınıf devrimcilerinin “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir!” şiarlı pankartı ve Hüseyin Temiz’in fotoğrafını taşıdıkları eylem sloganlarla başladı. “Hüseyin yoldaş kavgamızda yaşıyor!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “İşçi sınıfı savaşacak sosyalizm kazanacak!”, “Habip yoldaş, Ümit yoldaş, Hatice yoldaş, Alaattin yoldaş, Hüseyin yoldaş yaşıyor!”, “Parti şehitleri ölümsüzdür!”, “Yaşasın sosyalist işçi emekçi iktidarı!”, “ Tek yol devrim, kurtuluş sosyalizm!”, “Parti, sınıf, devrim!” sloganlarının atıldığı eylemde kızıl bayraklar dalgalandı.

Hüseyin Temiz’in mezarı başında ise içerisinden geçilen baskı koşullarına değinilerek bu koşullarda Hüseyin Temiz’in mezarı başında olmanın önemine vurgu yapıldı. Hüseyin Temiz şahsında devrim ve parti şehitleri adına saygı duruşu ile anma programı başlatıldı. Saygı duruşunun ardından BDSP temsilcisi söz aldı.

“Bir Ekimcinin olduğu yerde Ekim vardır”

Hüseyin Temiz’in gençliğinden itibaren devrim mücadelesinin saflarında yer aldığını ve sınıfın komünist partisinin bayrağını taşıyarak partinin değerlerini temsil ettiğini ifade eden BDSP temsilcisi, Hüseyin Temiz’in hiçbir adımını, işçi sınıfının devrimci hareketinden ve onun partisinden ayrı görmediğini vurguladı. “Bir Ekimcinin olduğu yerde Ekim vardır” sözünü parti şehitlerinin somutladığını ifade eden BDSP temsilcisi Ulucanlar’da Habip ve Ümit’in; ölüm oruçlarında Hatice’nin; partinin ideolojisini fabrikalara, sokaklara taşırken Alaattin’in bıraktığı parti değerlerinin Hüseyin yoldaş şahsında da taşındığını ve bugünlere miras bırakıldığını vurguladı.

“Kızıl bayrağı daha da yükseklerde dalgalandıralım”

BDSP temsilcisi, sermaye devletinin tırmandırdığı baskı ve zor koşullarına da değinerek “Şehit yoldaşlarımızdan devraldığımız mirasla daha cüretli adımlar atmalıyız. Onlardan devraldığımız bayrağı onurla taşıdığımızı dosta düşmana göstermeliyiz” diye konuştu. Konuşmada, kızıl bayrağı daha da yükseklerde dalgalandırarak şehitlerin anısına ve parti değerlerine sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Hüseyin Temiz şarkılarla, marşlarla anıldı

Konuşmanın ardından Hüseyin Temiz’in mezarı başında sevdiği şarkılar ve devrimci marşlar söylendi. Marşların bitiminde ise Hüseyin Temiz’in 12 Eylül yenilgisinden başı dik çıktığı hatırlatılarak sınıf devrimcilerine düşen sorumluluğun Hüseyin Temiz’in duruşunu sergilemek olduğu vurgulandı. Referandum gündemine de değinilerek sermaye diktatörlüğüne de sermayenin diktatörüne de ‘Hayır’ demek gerektiği belirtildi. Sınıf devrimcilerinin omuzlarında büyük sorumluluklar olduğuna dikkat çekilen anma, mücadeleyi ve sosyalizm davasını büyütme çağrısıyla sonlandırıldı.

Anmanın bitiminde Hüseyin Temiz’in mezarına karanfiller bırakıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul