Hüseyin Temiz mezarı başında anıldı

Sınıf devrimcileri ölümünün 14. yılında Hüseyin Temiz’i mezarı başında andı ve “Devrimciler ölmez devrim davası yenilmezdir!” denildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Mart 2023
  • 12:00

Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) üyesi Hüseyin Temiz, ölümünün 14. yılında İstanbul’da mezarı başında anıldı.

Bugün (12 Mart) sabah saatlerinde Yenibosna Çobançeşme Mezarlığı'nda bir araya gelen sınıf devrimcileri Hüseyin Temiz için mezarı başında anma gerçekleştirdi. “Devrimciler ölmez devrim davası yenilmezdir! – Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu” şiarlı pankartın açıldığı anmada ilk olarak Hüseyin Temiz başta olmak üzere devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunda Adnan Yücel’in “Biz kazanacağız!” şiiri okundu.

Saygı duruşunun ardından Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu temsilcisine söz verildi. BDSP temsilcisi gerçekleştirdiği konuşmasında şunları ifade etti:

“Hüseyin yoldaşımızı kaybedişimizin 14. yılındayız. Tıpkı Sinan yoldaş gibi, tıpkı milyonlarca işçinin ve emekçinin boğuştuğu bir hastalıktan kaybettik yoldaşımızı… İşçiler-emekçiler ona çok büyük bir saygı duyuyordu. Bu saygıdan ve karşısındakilere verdiği emekten kaynaklı ona ‘Hoca’ diyorlardı. İşçi sınıfı ile güçlü bağlar kurabiliyordu. Onun pratiğinden öğreneceğimiz çok şey var. Özellikle Sefaköy, Küçükçekmece ve Yenibosna’daki işçiler ve emekçiler üzerinde, onların bilinçlenmesi, mücadeleye katılması ve sendikalı olmaları yönünde çok büyük bir emeği var diyebiliriz.”

Konuşmanın devamında şunlar vurgulandı:

“O partisi ile etle tırnak gibi birleşmiş bir sınıf devrimcisiydi. Kararlılığını azmini partisinin programından alıyordu. Eleştiri ve özeleştiriye çok açık bir yoldaşımızdı. Hayatının sonuna kadar devrimci kalabildi.”

“Hüseyin Hoca’dan aldığımız güç ile mücadeleye!”

BDSP temsilcisi konuşmanın devamında genel siyasal sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve şunlar ifade edildi:

“Deprem gibi büyük bir olayı yaşadık. Bu büyük yıkımın sorunlusu bu sistemin ta kendisidir ve bizler bu sistemden hesap sormak zorundayız. Aynı zamanda bir seçim süreci içerisine girmiş bulunuyoruz. Düzen siyaseti topluma ‘hesabı sandıkta soralım’ diyor. Bu noktada Hüseyin Hoca’nın da yaşantısından bahsederken şu örneği vermek gerekir. Hüseyin Hoca, 2007 yılında İstanbul’dan bağımsız aday oldu. Hüseyin Hoca adaylığı boyunca işçi ve emekçilere sorunların çözümünün sandıkta olmadığını, mücadeleyi yükseltmek gerektiğini, bu sistemi değiştirmek gerektiğini anlattı. Bizlerin de Hüseyin Hoca’dan aldığımız güç ile AKP-MHP iktidarından hesap sorabilmek için, bu çürümüş düzeni alaşağı edebilmek için mücadele etmesi gerekiyor.”

Yapılan açıklamanın ardından anma sonlandırıldı. Anma boyunca “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir!” ve “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul