“HDP halktır, halk burada”

HDP Kartal İlçe Örgütü’ne yönelik yapılan polis baskını Kartal’da protesto edildi. Eylemde “Newroz alanlarını dolduran iradeyle saldırıları boşa çıkaracağız” denildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Mart 2022
  • 21:45

HDP Kartal İlçe Örgütü’ne yönelik yapılan polis baskını Kartal’da protesto edildi. HDP ilçe örgütü önünde yapılan eylemde “HDP halktır, halk burada” pankartı taşındı.

Basın metnini okuyan HDP Kartal İlçe Eşbaşkanı Ayşe Sincar, partilerine yönelik her gün sayısız haksız ve hukuksuz saldırıların yaşandığını hatırlattı. Sincar şunları ifade etti:

“Mücadelemiz, partimiz, akla mantığa sığmayan suçlamalarla karşı karşıya bırakılıyor. Toplum nezdinde illegalize edilmek isteniyor. Günden güne büyüyen kadın mücadelemiz her yıl denenerek geriye düşürülmeye çalışılıyor. Kürdün, Kürt halkının asla ve asla teslim alınamayan iradesine, gücüne yönelik düşman hukuku uygulanmaya devam ediliyor. Dün de ilçemizde tüm bu sıraladığımız düşman hukukunun bir provasına şahit olduk. Prova diyoruz. Çünkü bize irademize yapılan bu saldırıların tümü ama tümü bizler için bir provadan öteye geçmedi, geçemez.”

İlçe binasına hukuksuz şekilde girildiğini ve yetkili kimse olmadan arama yapıldığını belirten Sincar “Newroz alanlarında milyonların boyun eğmeyen iradesiyle, halkımızın sahiplenişiyle saldırıları boşa çıkaracağız” dedi.

Eylemde konuşan HDP Milletvekili Hüda Kaya şunları dedi:

“Tarih AKP sayfasını kapatmak üzere. Bu saltanatın, israfın, kibrin, aymazlığın, saldırganlığın, kötülüğün bir sonu olduğunu tarihten biliyoruz. Bu kötülükleri yapanların tarihin çöplüğüne gömüldüğünü biliyoruz” 

Halkın Newroz alanlarında iktidara vurduğu tokatı hazmedemedikleri için saldırılarını artırdıklarına dikkat çeken Kaya “Ne seçim yasası gelirse gelsin, bu halk AKP’nin de MHP’nin de tabela partisi olduklarını gösterecek. Bu halk cevabını sandıkta verecek” dedi.

Eylemde polis, İbrahim Kaypakkaya’nın resminin yer aldığı Partizan flamasına tahammülsüzlük gösterdi.