HDP Ankara İl 4. Olağan Kongresi

HDP Ankara İl Örgütü 4. Olağan Kongresini "Şimdi HDP Zamanı" şiarı ile bugün saat 12.00'da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Nisan 2022
  • 17:15

HDP Ankara İl Örgütü 4. Olağan Kongresini “Şimdi HDP Zamanı” şiarı ile bugün saat 12.00’da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kongrenin Deniz Poyraz ve Garibe Gezer’e adandığı belirtilerek kongreyi yönetmesi için divanın belirlenmesine geçildi. Ardından demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yitirilenler adına saygı duruşu gerçekleştirildi.

Sonrasında Ankara İl Eş Başkanı Pakize Sinemillioğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Sinemillioğlu şunları ifade etti:

HDP bu coğrafyada yaşayan tüm halkların mücadelesini ortaklaştırdı ve yükseltti. Herkesle dayanışma içerisinde olmaya çalıştık. Halkın tüm ezilen kesimlerini destekledik. Ve bu kesimlerin problemleri bizim problemimiz oldu. Süreç içerisinde tabi ki eksikliklerimiz olmuştur ama eleştiriye açığız. İktidar savaş politikaları ile halkları sefalete mahkum ediyor. Kapitalist sermayenin egemen olduğu düzende HDP bu kurulu düzeni değiştirmek için güçlü bir alternatiftir. 3. Yol çizgisi ile bu düzeni değiştirebiliriz. Bu bağlamda bütün sosyo politik güçlerin bir araya gelmesi ile oluşan ittifak ile hayatın her alanında mücadele yürüterek demokratik halk iktidarını hep birlikte kuracağız. Kurulduğu günden beri partimizi yıpratmaya çalışıyorlar. Davalar açıyorlar. Kayyum darbeleri, gözaltılar soruşturmalar… Maalesef ki bundan daha fazlasını yaşadık ve yalamaya devam ediyoruz. Bugün 10 Nisan. Gar Katliamının aydönümündeyiz. Tabi bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Şehitlerimizin istediği düzeni bu topraklara kesinlikle getireceğiz. Hasta mahpuslara da buradan bin selam olsun. Siyasi tutsakların mücadelesini büyüteceğiz. Zafer direnen halkların olacaktır

Konuşmanın ardından kongreye konuk olarak katılan CHP, Halkevi, Devrimci 78’liler, TİP, DAD, Tüm Bel Sen, İstanbul Barosu, Ankara Dayanışma Der. EMEP, İHD, Söz ve Eylem, Barış Vakfı, Devrimci Parti, Ankara Vartolular Der, Yeşiller Sol, DİSK, KESK, Adil Seçim plt. Kaldıraç, Barış Anneleri, ATO, Tüm Emekli Sen, Demokratik Parti, Roman Halkları Derneği, EHP, Partizan, Politika ve Medya, PSAKD, Dersimliler Der, BDSP, 10 Ekim Der, 2021 Tüm Emekli Sen, ESP, ÖHD ve DBP selamlandı.

Ankara İl Eş Başkanı Vezir Coşkun Parlak da bir Kürtçe bir konuşma yaptı.

HDK adına Emek Başaraner bir konuşma yaptı. Başaraner şunları ifade etti:

HDP tek gerçek demokrasi mücadelesi veren partidir. Coşkusu ve kararlığı ile halkların iradesidir. Egemenler bu iradeyi görmezden gelerek yok etmeye çalışıyor. Ancak onlarca yıldır süren güçlü bir mücadeleyi yok edemezler. İl yönetiminin emeklerini takdir ediyor ve kutluyoruz. Yeni yönetime de başarılar diliyoruz” 

Ardından Ankara mv. Filiz Kerestecioğlu konuşma yaptı. Kerestecioğlu konuşmasında şunları vurguladı:

Ankara demek sorunların yumağı demek. Emniyeti ile valiliği ile sorunların yumağı… Ancak her türlü zorluğa ve baskıya rağmen ayakta duran il örgütümüz var bizim. Bizim yoksulu daha da yoksul eden 5’li çetelerimiz, saraylarımız, ormanlara giren dozerlerimiz, kumpas davaları açan yargımız, savaşlarımız, yasaklarımız, panzerlerimiz, hapisanelerimiz, halklara düşmanlığımız yok. Bizim haksızlığıa ve adaletsizliğe karşı büyük bir mücadelemiz var. Her canlıya karşı şiddeti önleme gücümüz var. Hepsinden önemlisi bizim merhaba diyen halkımız var

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yaptığı konuşmada şunları belirtti:

Ankara devletin asık suratlı gri rengi olarak anılır ama biz bu şehri renklendireceğiz. Şimdi Ankara’da HDP zamanıdır. Ankara grisinin yerine Fransız Devriminin Renklerini ama onlarla da kalmayan bir mücadeleyi örgütleyeceğiz. Bu ülkeye gökkuşağı renginde bir mücadele armağan etmek için de HDP zamanıdır. Birlikte yürüdükçe güçleniyoruz. Güçlendikçe değişim daha da yakınlaşıyor. Şimdi değişim zamanıdır. Bu devletin egemenleri 30’lu yıllarda Ankara’yı 3 e bölmüşlerdi. Üçüncü katman gecekondularmış. Birinci katman bu üçüncü katman üzerinden ayakta duruyor. Bu birinci katman bütün kaynakları kendilerine ve yandaşlara peşkeş çekmek istiyorlar. İşte bunu değiştirmek için de şimdi HDP zamanıdır. Bu birliktelik daha da büyüyecek. Bu kongre bu başlangıcın merkezi olacak. Ankara’da faşizme karşı mücadeleyi Mahirler Denizler öğrettiler. Bizler HDP olarak Çinçin’de Romanız, Ostim’de işçiyiz, bütün kesimleriz. Türkiye’de kalıcı adaleti sağlamak için yürüyoruz. Halklar alternatif arayışı içinde. İktidarı göndermeye ant içtik. Bizler HDP olarak Demokrasi İttifakını halklar için gerçek alternatif haline getireceğiz. Bu iktidarı kaybetme korkusu sardı. Seçim gününü bekleyerek sonuca ulaşmak olmaz. Seçim bir gündür mücadele her gündür. Seçim her gün yürütülen mücadelenin bir parçası haline getirilmelidir. Biz hep birlikte, demokrasi güçleri ile en geniş ittifakı inşa ediyoruz. Bu yol bu düzenin tam tersine çıkıyor. Eşit yaşam için mücadele bizim tek seçeneğimizdir. Ekmek ile özgürlük mücadelesini birleştirmeliyiz. Demokrasi olmadan sosyal adalet olmaz. Kürt Sorununda demokratik çözüm istiyoruz. Hayatını kaybeden her kesimden insana borcumuz var. Demokratik çözüm ve Büyük Barış… Yani şimdi HDP zamanı. Bu yol 3. Yoldur, demokratik ve sosyal cumhuriyet yoludur

Ardından bir atık kağıt işçisi konuşma yaptı. Atık kağıt işçisi bu alanın şirketlere devredilmesi ve bunun bir rant alanı haline getirilmesi sorununa değinerek “burada derin bir rant ilişkisi var. Sorunlarımızı dile getirmemiz lazım” diyerek konuşmasını sonlandırdı. KHK’lılar adına da bir konuşma gerçekleştirildi.

Kongre faaliyet raporunun okunması ve seçimin yapılması ile sonlandı.

Kızıl Bayrak / Ankara