Grup Yorum ve Tutsaklar İçin Dayanışma Platformu üyeleri bugün basın toplantısı düzenleyerek açlık grevlerinin taleplerinin kabul edilmesini istedi.
İbrahim Gökçek'e 'elektronik kelepçe' dayatması
Ölüm orucu eyleminin 255. gününde olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek 24 Şubat'ta “hapiste kalamaz” raporu ile tahliye edilmişti. Gökçek dışarıda da eylemini Helin Bölek ile birlikte Sarıyer’deki Direniş Evi’nde devam ettiriyor. Polisler 37. Ağır Ceza Mahkemesi kararına dayanarak Gökçek'e 'elektronik kelepçe' takma ısrarı nedeniyle direniş evini abluka altında tutuyor.
'Açlık grevi talepleri kabul edilsin’
Basın toplantısının yapıldığı salona, “Grup Yorum ve tutsakların talepleri kabul edilsin!” yazılı pankart asıldı.
Açıklamayı Direnişler Meclisi üyesi Acun Karadağ yaptı. İktidarın adaletle alakasız yargılama yaparak cezalar verdiğini belirten Karadağ, açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerinin temel talebinin adil yargılama hakkının yerine getirilmesi olduğunu vurguladı. Açıklamada şunları ifade etti:
“Grup Yorum üzerinde iktidarların hep baskısı oldu. Ancak 2015 yılından itibaren Yorum üyelerine yaşam hakkı bile tanınmıyor. Adları arama listelerine yazılıyor. Kültür dernekleri basılıyor. Müzik aletleri kırılıyor, gözaltına alınan üyeleri işkence görüyor, tutuklanıyor. Bizler demokratik kitle örgütleri olarak, Grup Yorum, Mustafa Koçak, Halkın Hukuk Bürosu avukatları ve tutsakların taleplerinin kabul edilmesi, açlık grevi ve ölüm oruçları süreçlerinin, ölümlere yaşanmadan son bulması için iktidarı aklıselim davranmaya, duyarlı kamuoyunu taleplerin karşılanması çerçevesinde bir araya gelmeye, dayanışmaya çağırıyoruz.”
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in 255 ve Helin Bölek’in 252 gündür, tutsak Mustafa Koçak’ın 240 gündür ölüm orucunda olduğunu belirten Karadağ, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı ve yöneticileri ile Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının başlattığı açlık grevlerinin 25. günü geride bıraktığını ifade etti ve ölümler yaşanmadan taleplerin kabul edilmesini istedi.